Het voortbestaan van de zware voet is in het gedrang

Door een uitspraak van de Ieperse politierechter Chris Voet zou het VTM-programma de zware voet in het gedrang kommen. Gisteren sprak de politierechter vier snelheidsovertreders vrij omdat de rechter oordeelde dat hun privacy én het geheim van het onderzoek werden geschonden. Het programma zou teveel juridische risico's inhouden.

Verder staat te lezen in de krant Het Volk dat de verkeersovertredingen waren gefilmd vanuit een anonieme wagen van de commerciële tv-omroep en hun snelheidsovertredingen waren gemeten met apparatuur die ter beschikking werd gesteld door VTM of het daaraan verbonden productiehuis. Volgens de rechter zou de snelheidsapparatuur niet eens officieel geijkt geweest zijn.

De politie laat zich misbruiken volgens de rechter, omdat VTM een commerciële firma is en waar het hier enkel om de kijkcijfers te doen is.

Hoe de misbruiken werden vastgesteld kan zo niet verder, benadrukte rechter Voet, als we dit aanvaarden kunnen we binnenkort achtervolgingen en alle andere politiehandelingen filmen, we komen op die manier dan dicht van Amerikaanse tv-programma's waarbij alles live wordt gefilmd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here