Kroonprins Filip mag enkel zijn eigen mening denken

Kroonprins Filip is in een interview met het weekblad Story volgens sommige partijen zijn boekje te buiten gegaan. Hij zou kritiek geleverd hebben op het Vlaams Belang. Premier Guy Verhofstadt heeft de prins inmiddels teruggefloten, maar Verhofstadt zal wel verantwoording moeten afleggen in de kamer omdat de premier politiek verantwoordelijk is voor uitspraken van de koning en de kroonprins. Het Vlaams belang zal het zeker zo niet laten om meer uitleg te vragen.

In België dient een lid van het koninklijk huis zich neutraal op te stellen. Zo zei Filip in het vraaggesprek, dat plaatsvond tijdens een handelsmissie in China."In ons land zijn er mensen, partijen zoals Vlaams Belang, die tegen België zijn, ons land kapot willen maken. Ik kan je verzekeren dat ze dan met mij te maken krijgen. Vergis je niet, ik ben een taaie als het moet. Ik laat niet zomaar over me heen wandelen".

Filip Dewinter reageerde verbolgen op de uitspraak en zei tegen VTM "Ongehoord en ongezien. De man moet zich houden aan de grondwet en de wetten van het land, hij mag geen politieke uitspraken doen. Dit getuigt van een grote minachting voor de democratie en één miljoen kiezers. Het is duidelijk dat de monarchie zich steeds meer buiten de democratie plaatst" aldus Filip Dewinter

Bron: De Standaard – Vtm en andere Vlaamse media

LAAT EEN REACTIE ACHTER