Internationaal vakantiesalon Antwerpen

Zuid-Afrika is het gastland op het achtentwintigste Internationaal vakantiesalon van Antwerpen. Zo is Zuid-Afrika is voor het Vakantiesalon Antwerpen al lang geen onbekende meer. Reeds tijdens vorige edities waren bezoekers onder de indruk van de charme en de warmte die de beursstand uitstraalt. Zuid-Afrika is een land van vele toeristische troeven. Als eregast wil het land van Nelson Mandela zich op het Internationaal Vakantiesalon Antwerpen 2006 dan ook profileren onder het motto: "Zuid-Afrika, land van diversiteit".

Het prachtige Zuid-Afrika ontvangt het hele jaar door gasten van over de hele wereld met open armen. Het heeft immers heel wat te bieden. Die diversiteit wordt vertaald in 10 argumenten die een bezoek zeker de moeite waard maken: avontuur, budgetvriendelijkheid, schoonheid, klimaat, evolutie, eten & wijn, infrastructuur, de mensen, wildlife en wereldwonderen.

Avontuur – avonturiers en sportievelingen vervelen zich hier nooit. Zuid-Afrika behoort tot de top 10 van duiklocaties in de wereld en biedt fantastische faciliteiten voor wandelen, bergbeklimmen, rafting & canyoning, zeilen, windsurfen, ballonvaren, parachutespringen en 4×4-tochten.

Budgetvriendelijkheid – een bijzonder budgetvriendelijke bestemming voor internationale toeristen die genieten van een zeer gunstige wisselkoers.

Schoonheid – een landschap voor elk wat wils. Panoramische uitzichten, een ongetemde kustlijn, reusachtige watervallen, exotische bloemenvelden, weelderige wouden en majestueuze bergen.

Klimaat – een mild klimaat om het hele jaar door te genieten.

Evolutie – niets is zo opwindend als verandering. Het nieuwe Zuid-Afrika is een land in beweging.

Eten & wijn – niet alleen is Zuid-Afrika één van de meest gerenommeerde wijnproducenten van wereldklasse, het land heeft tevens een rijke keuken te bieden, met zowel traditionele als internationale gerechten.

Infrastructuur – alle comfort tegen een kader van de ongerepte pracht eigen aan het mysterieuze continent. Een uitgebouwd transportsysteem, uitstekende accommodaties en telecommunicatiefaciliteiten staan ter beschikking.

Mensen – een hele wereld in één land. Bezoekers ontmoeten in Zuid-Afrika een kleurrijke mix van mensen en hun gewoonten.

Wildlife – leeuwen, luipaarden, olifanten, buffels, neushoorns en tal van andere typisch Afrikaanse dieren kunnen worden bewonderd in één van de vele wildparken.

Wereldwonderen – de Tafelberg is één van de 7 moderne wereldwonderen. Maar daarnaast zijn nog tal van andere natuurmirakels een bezoek waard. Om er maar enkele te noemen: het Kruger National Park, de Drakensberg bergketen en de wilde bloemenpracht van Namaqualand.

[img]www.belg.be/ws/i_nieuws/zafo.jpg[/img]

Laat u verwelkomen!

In het uiterste zuiden van het Afrikaanse continent wacht Zuid-Afrika om ontdekt te worden. Het is een land met eindeloze mogelijkheden op gebied van avontuur, ontspanning en culturele ontdekkingen. Op een totale oppervlakte van 1.220.000 km² combineert het een unieke fauna & flora met een uitstekende keuken en mooie stranden met diepgroene wouden.
Maak kennis met de 9 provincies van Zuid-Afrika, elk met hun eigen typische karakter.

Eastern Cape valt op door zijn natuurlijke diversiteit, gaande van het droge, desolate Great Karoo-landschap tot de vruchtbare valleien, de weelderige bossen, de zandstranden en de bergachtige Drakensberg-regio.

Free State vormt het hart van het land, met de overweldigende natuurpracht van de Eastern Free State Highlands aan de grens met Lesotho.

Geografisch de kleinste, maar economisch de belangrijkste is Gauteng, een provincie die de vitaliteit van de stad koppelt aan de rust van graslanden en heuvels.

Aan de oostkust geniet de "tuinprovincie" KwaZulu-Natal van de warme invloed van de Indische Oceaan.

In Limpopo hebben het subtropische klimaat en de hoogzomerregens gezorgd voor een unieke vegetatie.

Geen enkele natuurliefhebber of wandelaar zou Zuid-Afrika mogen verlaten zonder de wonderen van Mpumalanga te hebben ervaren. Naast de fascinerende fauna & flora biedt deze provincie tevens het erfgoed van stamlegendes en van de goudkoorts van eind 19e eeuw.

North West, ook wel de "platina" provincie genoemd omwille van de aanwezige platinamijnen, voert u langs de gele zonnebloem- en maïsvelden naar twee van 's lands populairste vakantieresorts Sun City en The Lost City.

Het uitgestrekte Northern Cape is weliswaar de grootste provincie, maar heeft het laagste aantal bewoners. Een groot deel van deze immense regio bestaat uit woestijn, terwijl aan de grens met Namibië de Orange River een bijzonder vruchtbaar gebied met gewassen en wilde bloemen bevloeit.

Western Cape herbergt de bekende Tafelberg, maar ook het bloemenrijk Fynbos, de spectaculaire Garden Route, aantrekkelijke wijngaarden en het bruisende Kaapstad.

Bezoek de stand van Zuid-Afrika op het Internationaal Vakantiesalon van Antwerpen: zaal 4, stand 420.

Het 28e Internationaal Salon voor Vakantie, Toerisme & Caravanning is alle dagen open van 10 tot 18 uur. Op dinsdag 31 januari is er een nocturne; bezoekers zijn dan welkom van 12 tot 21 uur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here