Kids voor kids… Keerbergse burgemeester de boom in

Keerbergen, 29 november 2004 – De Vlaams-Brabantse gemeente Keerbergen maakt zich op voor een nieuwe Kerstactie: KIDS FOR KIDS. Op donderdag 2 december 2004 wordt het startschot gegeven voor een bijzondere goeddoel-actie. Rotary Club Keerbergen Demer Dijle organiseert – samen met het Keerbergse gemeentebestuur, de scholen, de zelfstandige en de inwoners en sympathisanten van de gemeente – de grote KIDS FOR KIDS ACTIE.

Op donderdag 2 december 2004 om 13 hr 15 verzamelen alle leerlingen van de Keerbergse scholen op het gemeenteplein in Keerbergen. Het gaat om de leerlingen van de Vrije Basisschool Sint-Michiel, het Atheneum Keerbergen en de Gemeentelijke Basisschool. In totaal verzamelen er donderdag 1500 kinderen op het Gemeenteplein van Keerbergen voor de actie "KIDS FOR KIDS."

Om 13 hr 15 komen alle leerlingen van de Keerbergse scholen aan op het gemeenteplein. Daar staat er een kerstboom van 15 meter die versiert is met méér dan 1500 kerstballen. Het is namelijk zo dat de 1500 leerlingen van de Keerbergse scholen elk 2 kerstballen hebben gekregen. Een kerstbal krijgt een plaats in de kerstboom thuis, de tweede kerstbal is voor de kerstboom die op het gemeenteplein in Keerbergen staan.

Naast de kerstballen hangen er in de kerstboom op het gemeenteplein ook nog kerstschijven te schitteren. Dit zijn schijven die gesponsord werden door handelaars, sympathisanten en bedrijven uit de regio. Met deze centen worden uiteraard mensen geholpen.

Tegen 15 hr ongeveer zal de Keerbergse Burgemeester Ann Schevenels – samen met de directie van de Keerbergse scholen en het bestuur van de Rotary Club Keerbergen – de laatste kerstslinger in de prachtige kerstboom hangen.

Inderdaad, ook burgemeester Schevenels vliegt de boom in! In afwachting van de laatste kerstslinger zullen de leerlingen en directie getrakteerd worden op een spetterende show. Zo zal zangeres en Kids Top 20 presentatrice Ellen Dufour voor een schitterend optreden zorgen tijdens de Crazy Disco Show.

Na afloop van het optreden worden ook de eerste KIDS FOR KIDS SPAARVARKENTJES voorgesteld. In gans de gemeente Keerbergen kan je bij de plaatselijke handelaars en in openbare plaatsen de kleurrijke KIDS FOR KIDS SPAARVARKENTJES terugvinden. Deze spaarvarkentjes zijn zichtbaar in de gemeente en dit vanaf 2 december 2004 tot en met zaterdag 8 januari 2005. Met de ingezamelde centen worden " kerstpakketten" verdeeld onder de minder begoede huisgezinnen uit de Keerbergse regio. Er leven immers nog heel wat mensen op de grens van de armoede en uit solidariteit wil de actie KIDS FOR KIDS een brug bouwen tussen mensen.

ELLEN DUFOUR / CRAZY DISCO SHOW

Ellen Dufour is bekend geworden bij het grote publiek toen ze enkele jaren geleden als eerste en enige meisje het programma Big Brother won. Haar sympathieke uitstraling en enthousiasme typeren dit Limburgse talent. Ellen heeft al enkele succesvolle liedjes op de markt gebracht. In het Engels wist Ellen te scoren met nummers als I'm gonna get you, I'm free, I could love you

LAAT EEN REACTIE ACHTER