In de ban van de Xbox 360, voor en tegen

Het is voor het eerst dat een nieuwe gameconsole in Europa vrijwel tegelijkertijd met de VS en Azië werd gelanceerd, waarmee Microsoft laat zien dat het Europese gamers serieus neemt. Dit betekende wel dat de beschikbare Xbox 360-voorraad verdeeld is over Noord-Amerika, Europa en Japan. De Xbox 360 met veel succes gelanceerd en is de eerste voorraad zo goed als uitverkocht."De respons van het publiek is geweldig. Het is meer dan duidelijk dat gamers met spanning zaten te wachten op de next generation Xbox 360 en dat ze, nu die eindelijk te koop is, naar de winkel hollen om er een aan te schaffen", zegt Paul Naber van Xbox.

Behalve de Xbox 360 zelf, is ook meteen al een flink aantal Xbox 360-games beschikbaar, waaronder 'Project Gotham Racing 3' (Bizarre Creations en Microsoft Game Studios), 'Perfect Dark Zero' (Rare en Microsoft Game Studios), 'Kameo: Elements of Power' (Rare en Microsoft Game Studios), 'FIFA 06: Road to World Cup' (Electronic Arts), 'Call of Duty 2' (Activision) en 'Peter Jackson's King Kong' (Ubisoft). Daar zullen spoedig nog vele andere lang verwachte titels bij komen, waaronder 'Dead or Alive 4' (Tecmo/Microsoft Game Studios), 'The Elder Scrolls IV: Oblivion' (2K Games), Splinter Cell 4 (Ubisoft), 'Tomb Raider: Legend' (Eidos), 'Burnout Revenge' (Electronic Arts) en 'The Godfather'(Electronic Arts).

Over Xbox 360
Xbox 360 is de volgende generatie spelconsole en entertainmentsysteem dat gamers centraal stelt. Xbox 360 zal aan het eind van het jaar op de markt komen en is het begin van een nieuw tijdperk op het gebied van digitaal entertainment, dat zich kenmerkt door 'always connected, always personalized and always in high definition'.

Over Xbox Live
Xbox Live brengt gamers uit de hele wereld bijeen, is nu beschikbaar in 24 landen en telt ruim 2 miljoen leden. Het is 's werelds enige wereldwijde online dienst voor games en entertainment voor spelconsoles. Deze unieke dienst biedt de beste online games, intelligente koppeling van gamers, exclusieve programma's, toernooien en integratie met Xbox.com.

[img]www.belg.be/ws/i_nieuws/xboxg.jpg[/img]

Vandaag gaat ook Peter Jackson's King Kong in première. De Xbox 360-versie van het gelijknamige spel blijkt door een technisch foutje op de meeste televisies onbruikbaar. Het blijkt dat het spel namelijk zo donker is dat spelers niet kunnen zien hoe ze moeten lopen. "Ik ben een beetje teleurgesteld dat we dit niet hebben opgepikt toen we het spel ontwikkelden", aldus Ubisoft-directeur Yves Guillemot tegenover BBC News. De spelletjesproducent is momenteel op zoek naar een mogelijkheid om via een update het probleem te verhelpen.

Als klap op de vuurpijl zou een zekere Robert Byers, Microsoft aangeklaagd hebben voor het leveren van een slechte xbox 360. Volgens de man zou zowel de voeding als de processor na lange tijd spelen zo warm worden dat de 360 vast loopt. Tevens is er al bekend dat de laser van de console krassen zou maken op de cd's, met gevolg dat het spel mank loopt. We zullen zien wat er van komen zal, ondertussen loopt de verkoop van de Xbox als een sneltrein.

LAAT EEN REACTIE ACHTER