Dieven aan de haal met paard in Westerloo

Op zaterdagmorgen 5 mei is te Westerlo een 2 jarige pinto merrie, met een halve maanoog gestolen. Het paard liep nog samen met ander paarden, op een weide aan de Ilse Velden. Tijdens de diefstal zaterdagmorgen omstreeks 07.30 uur is een paardenvrachtwagen opgemerkt in de omgeving van de weide.

De andere aanwezige paarden, buiten één hengst, zijn door de daders opgesloten in de paardenstallen. Door deze handeling probeerden de daders vrij spel te krijgen, om de merrie van de weide te halen. In de weide zijn sporen van verzet gevonden, de pinto merrie liet haar niet zomaar verplaatsen en het dier moet hevige weerstand hebben geboden. De hengst die de merrie wellicht wou beschermen, heeft een slagwonde in de nek gekregen.

Terwijl er aanwijzingen zijn van de mogelijke daders, is op dit ogenblik de merrie nog steeds spoorloos. De politie van Westerlo houd het momenteel bij een proces – verbaal. Alle nuttige tips waar het paard zou kunnen verblijven, zijn welkom bij BLID en zullen worden overgemaakt aan de eigenaars.

Voor informatie: Dirk Blanchart – voorzitter BLID – 0495/205797

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here