ASZ ontvangt op 8 mei 2012 van het Rode Kruis de titel van “Onderneming met een Hart”

Op 8 mei organiseert het Algemeen Stedelijk Ziekenhuis op de campus Aalst voor het eerst een grote bloedinzameling bij zijn medewerkers en bezoekers. In samenwerking met het Rode Kruis werd in februari een wervingsactie gehouden bij het ASZ-personeel. Maar liefst 146 medewerkers werden enthousiast gevonden om bloeddonor te worden. Het Rode Kruis beloont het ASZ dan ook met het label “Onderneming met een Hart”.

Het Rode Kruis is volop op zoek naar nieuwe bloeddonoren. Het lanceerde dan ook een campagne bij de bedrijven met als doel 40.000 nieuwe donoren te vinden. Heel wat bedrijven zetten reeds hun schouders onder dit project. Nu ook het ASZ.

Omdat het ziekenhuis het geven van bloed actief aanmoedigt, werd onderzocht hoe het ASZ de Rode Kruis- campagne kon ondersteunen. Een van de mogelijkheden was het organiseren van regelmatige bloedinzamelingen bij de eigen medewerkers in het ziekenhuis zelf.

In februari 2012 hield het Rode Kruis een wervingscampagne bij de medewerkers van het ziekenhuis. Dit leverde 146 kandidaat-donoren op. Tijdens de opendeurdag op de campus Wetteren op 18 maart werden nog eens 122 nieuwe kandidaat-donoren gevonden. Dit levert volgens het Rode Kruis voor het ASZ een verdiende titel van “Onderneming met een Hart” op.

Gezien het grote aantal nieuwe kandidaat-donoren bij de ASZ-medewerkers, werd het Rode Kruis bereid gevonden om tweemaal per jaar speciale bloedcollectes te organiseren op de campus Aalst. ASZ-medewerkers krijgen daardoor de gelegenheid tijdens de diensturen bloed te geven en krijgen hiervoor dienstvrijstelling.

De eerste bloedinzameling gaat door op 8 mei van 11u tot 15u in het personeelsrestaurant dat daarvoor die dag eenmalig wordt gesloten. Ook eventueel geïnteresseerde bezoekers aan het ziekenhuis kunnen dan bloed geven of zich inschrijven om nieuwe bloeddonor te worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER