Knokke-Heist wordt toneelgemeente 2012

OPENDOEK – Amateurtheater Vlaanderen organiseert voor vierde keer het project ‘Toneeltgemee’ waarbij een gemeente wordt bekroond voor de goede ondersteuning van het lokale amateurtheater. Knokke-Heist werd uit negentien kandidaten verkozen tot winnaar. Waarnemend burgemeester Maxim Willems ontving de prijs uit handen van minister Joke Schauvliege tijdens het uitreikingmoment van de Prijs van de Vlaamse Gemeenschap voor Amateurkunsten in Tienen.

Amateurtheater is in de eerste plaats een lokaal gebeuren, dus het gemeentelijk niveau is de ondersteuningspartner bij uitstek. Koninklijk Toneelgezelschap Knokke-Heist is meer dan tevreden over de ondersteuning van hun gemeente en schreef deze dan ook in voor Toneeltgemee.

De selectiecommissie is van oordeel dat Knokke-Heist een heel dynamische en betrokken gemeente is, met goede faciliteiten voor het amateurtheater en een heel actief cultuurcentrum en deeltijds kunstonderwijs. De theatergroepen worden financieel en logistiek bijzonder goed ondersteund en er is veel aandacht voor jongeren. Zo is een risicobudget voor jongerenprojecten waarbij fouten maken en opnieuw beginnen is toegestaan en betalen kinderen en jongeren slechts 1 euro voor schoolvoorstellingen.

De winnende gemeente krijgt een verkeersbord, een receptie, de nodige aandacht in het magazine van OPENDOEK en vooral de eer om een jaar lang de titel ‘Toneelgemeente 2012’ te mogen dragen.

De overige genomineerden waren Deerlijk, Lier, Leuven en Tienen.

OPENDOEK vzw Amateurtheater Vlaanderen is de enige koepelorganisatie voor amateurtheater in Vlaanderen met 27.000 leden en 931 aangesloten theatergroepen. OPENDOEK wil het amateurtheater waarderen, faciliteren en verder ontwikkelen zodat iedereen zich sociaal en artistiek kan uitleven en ontplooien.

LAAT EEN REACTIE ACHTER