Een broodfokker is iemand die fokt met één doel.

Wat is een broodfokker zullen sommigen hun afvragen. Een broodfokker fokt maar met één doel: geld verdienen. Het liefste zoveel mogelijk geld in een zo kort mogelijke tijd. Hoe hij dat geld verdient is voor hem wat minder belangrijk. Het maakt hem niet uit hoeveel nesten een teef krijgt, hoeveel tijd er tussen de nesten zit en of elke pup die hij fokt uiteindelijk gezond blijkt te zijn. Het gaat om veel pups, hoe meer pups hoe meer geld hij immers verdiend.Een goede fokker daarentegen heeft een hart voor dieren.

Het welzijn van de dieren is belangrijker dan geld verdienen. Dus let hij er op dat alles goed met de moeder gaat, maar ook met de pups. De moeder krijgt niet eindeloos veel nesten, maar maximaal 5 nesten in haar leven. Hij zorgt er ook voor dat er genoeg tijd tussen de zwangerschappen zit, zodat de moeder even bij kan komen en zich volledig kan herstellen van haar vorige zwangerschap voordat ze weer zwanger wordt. Ook de pups worden goed verzorgd. Ze zitten niet in grote schuren of stallen, maar gewoon gezellig binnen in huis. Ze krijgen goed voer en worden bijtijds bijgevoerd. De dierenarts controleert of ze gezond zijn en ze worden bijtijds ingeënt.

Een goede fokker stelt u ook altijd vragen. Vragen over uw privé-leven. Werkt u, zo ja hoeveel uur per dag? Heeft u een trap in huis of woont u op een portiek met een trap? Heeft u gladde vloeren in huis? Weet u wat HD of ED betekent? En nog een heleboel meer. Dat doet hij niet om u uit te horen. Dat doet hij omdat hij het beste wil voor zijn pup. Hij wil u graag beter leren kennen en zich ervan overtuigen dat de pup die hij met zoveel liefde heeft gefokt op een goede plaats terecht komt.

Daarom vraagt www.broodfok.be met aandrang dat de bestaande wetgeving inzake hondenfokkerijen en verkoop uitgebreid wordt met:

-Een totaalverbod op verkoop van honden in winkels.

-Een totaalverbod op de verkoop van honden via puppyfarms. (Een puppyfarm is een al dan niet overdekte plaats waar pups en oudere honden van zeer verschillende rassen in kennels te koop worden aangeboden. )

-Een beperking van het aantal honden dat men mag inzetten voor de fok

-Een beperking van het aantal rassen waarmee men mag fokken.

-Verplichte controle van fokkerijen door twee onafhankelijke dierenartsen. Bij overtredingen moeten vergunningen direct ingetrokken worden.

-Verbod op import van puppies uit andere landen, tenzij onder zeer strikte voorwaarden

Wie meer wil weten en ook de online petitie wil tekenen kan terecht op www.broodfok.be

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here