Kunstenaars ruilen kunst voor een keukenrobot

TRUC TROC 2005, kunst ruilen op één weekend tijd. Paleis voor Schone Kunsten (BOZAR) Zaterdag 19 november van 19u tot 2u Zondag 20 november van 10u tot 18u. Truc Troc is een artistieke, muzikale en feestelijke avond die een heel simpel concept aan de bezoeker voorstelt: de originele werken van de artiesten ruilen tegen allerlei voorwerpen, diensten, reizen of elk ander, afhankelijk van uw verbeelding en de smaak van de kunstenaar en zijn aangevoelde waarde van het kunstwerk. Er is hier natuurlijk geen sprake van geld maar wel van ruil. Honderd kunstenaars zullen aanwezig zijn voor de editie van 200; dat dit jaar op twee dagen zal doorgaan door het onverwachte grote succes van vorig jaar. De feestelijke zaterdagavond wordt verlengd met een rustigere zondag.

Werkwijze
De bezoeker stelt een ruilhandel voor en kan het door middel van een Post-it® Super Sticky naast het kunstwerk van zijn keuze kleven. Hierop schrijft hij zijn naam en zijn gsm nummer. De kunstenaar kan dan contact met hem opnemen op het eind van het weekend en de ruilhandel bevestigen!

Initiatiefnemer
In 1975, organiseerden de kunstenaars Mon de Rijck en Charline Mahy de eerste Truc Troc in het kasteel Malou. Dit evenement was zonder enige twijfel een opvallende gebeurtenis voor het Brusselse artistiek seizoen. Zo'n dertig jaar later, in 2004, werdt deze happening opnieuw georganiseerd in het Paleis voor Schone Kunsten door hun zoon Carl De Moncharline. Meer dan honderd eigentijdse artiesten, waarvan enkelen reeds aanwezig waren tijdens de eerste editie 1975, namen deel. Dit jaar gaat de tweede editie door en hopelijk wordt het een jaarlijkse editie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here