Sinner’s Day verrast

Op 30 oktober komen alle zondaars bij elkaar in de Hasseltse Ethias Arena. De derde editie van Sinner’s Day belooft een feestje te worden van formaat.

Met namen als Patti Smith, Front 242, The Psychedelic Furs en The Exploited kan het gewoon niet mislopen. Front 242 is de enige Belgische groep op het festival. Vanaf volgend jaar wil de organisatie de focus leggen op artiesten van eigen bodem. Zo volgen ze meteen ook de trend van de afgelopen maanden.

Lieselotte Wröbel van Aestus Shows organiseert zelf regelmatig metalshows. “De fans vragen veel naar artiesten uit eigen land. Ze gaan ook graag naar shows van vrienden. Bovendien drukt het programmeren van lokale artiesten de kosten voor de organisatie en voor de fans. De grote evenementen lijken deze trend over te nemen van de lokale promotors.”

“Er is inderdaad vraag naar Belgische bands, zowel van de fans als van de groepen zelf”, zegt de organisatie van Sinner’s Day. “Wij proberen de festivalgangers altijd te verrassen. Dit jaar leggen we de focus op de jaren ’80.”

Tickets zijn verkrijgbaar via Free Record Shop, Fnac, Sherpa of de website www.sinnersday.be. Daar vind je ook de volledige line-up en praktische informatie.

© 2011 – StampMedia – Jody Boeckx

LAAT EEN REACTIE ACHTER