Aalst trekt aan de alarmbel voor 11.11.11

11.11.11.-actie 2005 in Aalst: 'Maak de millenniumdoelstellingen hard!' De millenniumdoelstellingen. Een groot woord, acht lettergrepen lang. In 2000 ondertekenden 189 landen, waaronder België, een wereldwijd plan om armoede drastisch aan te pakken door middel van 8 millenniumdoelstellingen. Tot vandaag is daar maar schoorvoetend aan gewerkt. De hoogste tijd om aan de alarmbel te trekken. Wij zullen immers veel publieke druk nodig hebben om dit project een kans van slagen te geven.

Aalst laat zich niet onberoerd. Wij gaan er voluit voor want armoede moet de wereld uit! De 11.11.11.- agenda van Aalst ziet er zo uit:

De startavonden: informatief en animerend.

Er wordt gestart met een film, een quiz en een voorstelling van de verschillende acties. Dit jaar is het themaland BRAZILIË en het is niet moeilijk om de millenniumdoelstellingen te toetsen aan de leefomstandigheden van de inwoners van dit land. De startavonden zijn niet te missen voor iedereen die meer wil te weten komen over de richting die we de volgende jaren willen volgen. ze hebben er voor gekozen om zeker ook de deelgemeenten te betrekken in de actie. Daarom dit jaar een startavond in 3 deelgemeenten:

* Woensdag 12 oktober '05 om 20 uur in HERDERSEM, parochiaal centrum, Grote Baan 214
* Donderdag 20 oktober om 20 uur in MELDERT, parochiaal centrum, Stevensveldstraat 3
* Woensdag 26 oktober om 20 uur in NIEUWERKERKEN, parochiaal centrum, Dorp 17

11.11.11 – jeugd: de Wakkere Nachten – fuif: 22 oktober om 22 uur, jeugdhuis Terlinden.

Op zaterdag 22 oktober worden de wakkere jeugdhuisgangers overal in Vlaanderen opgeroepen om kennis te maken met de millenniumdoelstellingen. Hierbij is jeugdhuis Terlinden de gangmaker. Tijdens de wakkere nachten loodsen gekke wekkers, opzwepende muziek en onthutsende- of gewoon leuke beelden ons langs de 8 doelstellingen.

11.11.11.-politiek: Het verzoekschrift en de marktactie.

Voor de campagne "2015. De tijd loopt" gebruiken we een verzoekschrift, of petitie, gericht aan het nationaal parlement. Op zaterdag 5 november in de voormiddag zal getracht worden, op de wekelijkse markt, om zo veel mogelijk handtekeningen te verzamelen. Tot 11 november kan iedereen het verzoekschrift ook tekenen in de Wereldwinkel, Molendries 17 te Aalst en op de dienst Internationale Zaken, Zwarte Zusterstraat 15 te Aalst.

Witte linten en spandoeken
Vanaf 22 oktober zie je ze in het straatbeeld van Aalst opduiken: witte linten die iedereen er aan herinneren dat de wereld een plan heeft om de armoede te bannen en op 22 oktober zal in de bibliotheek tussen de bladzijden van ieder boek dat ontleend wordt een wit lint geschoven worden. Verder zal aan de voetgangersbrug over de Dender zal tot 11 november een spandoek hangen met dezelfde tekst om aan iedereen te tonen dat het ons menens is.

11.11.11.-actie:
Naar jaarlijkse gewoonte in Aalst vele initiatieven plaats om geld in te zamelen voor de projecten van 11.11.11. De opsomming die hier volgt is zeker niet volledig en zal regelmatig aangepast worden op de website. De stratenactie: vrijwilligers trekken van deur tot deur om een vrijwillige bijdrage op te halen en verschillende vrijwilligers verkopen overheerlijke truffels en pakketjes met lekkere speculaasjes.

Sommige vrijwilligers verkopen kaarten, meetlatjes, stiften en potloden.
Op de jaarmarkt zal Jebron soep verkopen. In Gijzegem wordt een hongermaaltijd georganiseerd.

De verdere ontwikkeling, nieuwe initiatieven, achtergrondinformatie enz. vind je op de website: www.ris-aalst.tk/

LAAT EEN REACTIE ACHTER