2 tot 10 procent van de kinderen hebben luizen

Volledig vrij van hoofdluizen zullen de basisscholen waarschijnlijk nooit zijn. Uit onderzoek blijkt dat op elk moment 2 tot 10 procent van de kinderen in de basisscholen hoofdluizen heeft. Deze kriebelbeestjes veroveren terrein en zijn niet enkel meer de eerste maanden na de zomervakantie actief, maar manifesteren zich gedurende het hele jaar.

En geloof het of niet: op de luis rust nog steeds een taboe. Fabeltjes blijken hardnekkig voortbestaan. De talrijke vooroordelen staan een goede aanpak rond hoofdluizen in de weg. De luis is nochtans geen gevolg van slechte hygiëne of armoede. Hoofdluizen komen in alle lagen van de bevolking voor.

Als men uit schaamte een hoofdluizenbesmetting verzwijgt, blijven de onbehandelde luizen in de omgeving zich verspreiden.

De Gentse stuurgroep Luis-ze-erin organiseert daarom jaarlijks een prikactie om de luizenproblematiek onder de aandacht te brengen. Dit jaar zijn ze op woensdag 12 oktober de hele dag aanwezig in het centrum van Gent met de bedoeling zoveel mogelijk ouders met kinderen te bereiken.

Het luizenprogramma – woensdag 12 oktober

Een initiatief van de stuurgroep Luis-ze-erin (Gezondheidsdienst Stad Gent, Wijkgezondheidscentra Gent, CLB's Gent, Universiteit Gent, Logo Gent vzw)

Poppentheater

Pedrolino brengt 'Het Luizengevecht'. Een grappig, spannend en informatief poppenspel

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here