Rund ligt te creperen op weide in Wolvertem

Woensdagavond kreeg BLID een oproep voor een creperend rund op een weide aan de Drijpikkelstraat in Impde (Wolvertem). De medewerkers van BLID gingen ter plaatse kijken. De weide waarop het uitgemergelde dier zich bevindt, behoort toe aan een landbouwbedrijf dat onder andere gekend is voor de jaarlijkse verkoop van schapen voor rituele slachtingen. Het dier is zeer mager en op sterven na dood.

Buurtbewoners namen al contact op met de eigenaar. Hij zei dat het dier al 2 à 3 maanden zo op de weide ligt met een gebroken achterbil en weigerde er iets aan te doen. Deze veehouder bewijst hoeveel voor sommige een dier nog waard is, ze laten het nog liever creperen dan een dierenarts te raadplegen. De buurtbewoners contacteerden ook al de politie en een dierenarts, maar dit bracht ook geen oplossing voor het dier.

Dit is een zware nalatigheid en verwaarlozing. BLID zal de nodige stappen ondernemen om het dier door middel van euthanasie uit zijn lijden te verlossen. Deze morgen is het FAVV (Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen) verwittigd voor een controle ter plaatse.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here