Spirit wil de wapenwet aanpassen

De aanschaf van een wapen is poepsimpel. Op een kwartier tijd verschafte Geert Lambert en Stijn Bex zich deze ochtend een jachtgeweer en bijbehorende minutie aan bij een wapenhandelaar. Met het vertoon van hun identiteitskaart als enige drempel.
Volgens Spirit zijn er twee miljoen wapens voor tien miljoen Belgen. Het zijn geen officiële cijfers, want de regering weet zelfs niet precies hoeveel legale wapens er in ons land circuleren. Maar het zijn wel algemeen aanvaarde schattingen, die op zijn minst aantonen dat we met een probleem zitten. De gevolgen daarvan zijn niet min. In België komen jaarlijks gemiddeld 367 mensen om door misbruik van een vuurwapen (zelfmoord en moord). Hoog tijd voor een nieuwe, strenge wapenwet vinden Geert Lambert en Stijn Bex.

Veelal is de eigenaar of iemand uit diens directe omgeving het slachtoffer. De praktijk toont aan dat de stoppen bij iedereen kunnen doorslaan, en dat de beschikbaarheid van een wapen op dat moment verschrikkelijke gevolgen kan hebben.

De partij dient een wetsvoorstel in voor een nieuwe wapenwet. De kern van het voorstel is de norm "geen wapens in huis". Uitzonderingen op deze regel worden strikt gereglementeerd. Jagers en sportschutters kunnen genieten van uitzonderingen maar de vrije wapenhandel wordt verboden. Bron: Spirit

LAAT EEN REACTIE ACHTER