Huisbrandolie, vanaf zaterdag meteen een korting

Vanaf zaterdag krijgt men bij de aankoop van huisbrandolie meteen een korting van 17,35 procent op de factuur. Dat komt overeen met de BTW. Maar hoe gaat dat precies in zijn werk? Minister van Financiën Didier Reynders (MR) wil niet dat de leveranciers die BTW moeten voorschieten. Daarom krijgen ze de komende maanden voorschotten om die BTW te compenseren. "Op 14 oktober krijgen onze brandstoffenhandelaars een eerste voorschot, zodat ze in staat zijn om de 17,35 procent korting te kunnen toekennen aan hun klanten", zegt Johan Mattart van de Federatie van Brandstoffenhandelaars.

Dat voorschot is berekend op de volumes aan gasolie die in oktober 2004 werden verkocht, vermenigvuldigd met 11 eurocent per liter. Een tweede voorschot volgt een maand later en wordt berekend op basis van de leveringen in oktober 2005.

Dat gaat zo door tot het einde van het jaar. In januari zijn er geen kortingen meer. "Geen liter olie meer verkocht" De stookolieleveranciers verwachten niet dat de verkoop spectaculair zal toenemen vanwege de korting. Die geldt al van juni 2005, maar de mensen wachten tot de laatste drie maanden van het jaar om stookolie in te slaan.

"Er gaat geen liter olie meer verkocht worden vanwege de korting", zo blijkt uit een rondvraag van kmo-info.be bij de brandstofhandelaars.. "De mensen gaan alleen wachten op de laatste drie maanden van het jaar omdat de korting dan automatisch verrekend wordt op de factuur."

Bron: www.kmo-info.be.

LAAT EEN REACTIE ACHTER