MICHAEL JACKSON: THE LIFE OF AN ICON

HET VERHAAL VAN DE ‘KING OF POP’, EEN PRODUCTIE VAN ZIJN VRIEND DAVID GEST, MET BIJDRAGEN VAN DE MENSEN DIE HEM HET BESTE KENDEN, ZOALS ZIJN FAMILIELEDEN KATHERINE JACKSON, TITO JACKSON & REBBIE JACKSON IS VERKRIJGBAAR OP DVD (2 EDITIES) EN BLU-RAY™ VANAF 17 NOVEMBER 2011

Het verhaal achter de krantenkoppen, verteld door producer en tv-beroemdheid David Gest, Michael Jacksons moeder Katherine, zijn broer Tito, zuster Rebbie en meer dan 50 vrienden, verwanten en zakenpartners, die allemaal hun intieme en fascinerende anekdotes over het leven van de gevierde zanger delen. Michael Jackson: The Life of an Icon zal vanaf 17 november 2011 verkrijgbaar zijn op dvd en Blu-ray™ via Universal Pictures International Home Entertainment en zowel concertbeelden als nooit eerder vertoonde familiefoto’s bevatten. Het is een krachtig relaas van het leven van de ster zoals het zich achter de schermen afspeelde en levert nieuwe inzichten op over zijn vroege jaren met de Jackson 5, zijn opmars naar wereldwijde faam als solo-artiest tot en met de allerlaatste momenten voor zijn plotse overlijden in 2009.

In een regie van Andrew Eastel en een productie van Michael Jacksons goede jeugdvriend David Gest biedt Michael Jackson: The Life of an Icon voor het eerst de kans aan Katherine Jackson om haar kant van het verhaal te belichten. Ze vertelt over Michaels opvoeding in Gary, Indiana, zijn relatie met zijn vader Joe, hoe ze haar zoon steunde tijdens de rechtszaken die tegen hem werden aangespannen en haar visie op zijn leven daarna. Rebbie Jackson, Michaels oudste zus, staat een uiterst zeldzaam interview toe en vertelt over de jeugd van de ster in Gary, Indiana, de moeilijkheden met vader Joe, zijn uitzonderlijke band met zijn moeder Katherine, en zijn neergang in de latere jaren. Michaels broer, Tito, Gests andere boezemvriend, biedt een indringende kijk op Jacksons verhaal en wat zijn moeder en familie moesten meemaken tijdens de sensationele pedofilierechtzaak van 2005.

Michaels moeder Katherine zegt, “Michael Jackson: The Life of an Icon is een absoluut uitzonderlijke film die het ware karakter van mijn zoon, zijn gevatheid en gevoeligheid, perfect weet te vatten. Producer David Gest neemt je mee op een emotionele achtbaan die de mensen niet alleen zal ontroeren, maar ook beter zal doen verstaan wie de man achter de muziek echt was en is.”

Producer en goede vriend David Gest zegt, “Ik heb Michael vanuit een compleet uniek perspectief willen belichten. De voorbije 15 maanden heb ik de wereld afgereisd om er de mensen te interviewen die het belangrijkste waren in zijn leven. Ik geloof dat deze film, door zowel te entertainen als te informeren, de échte Michael Jackson zal tonen. Ik hoop dat het een blijvend testament wordt voor het mededogen en de liefde die hij voelde voor de hele mensheid. Hij was een erg complex individu en deze film onthult de verschillende facetten van zijn persoonlijkheid.”

Meer details over een speciaal Michael Jackson fanevent om de dvd & Blu-ray™ release te vieren zullen op een latere datum door Universal Pictures International Home Entertainment bekend gemaakt worden.

SYNOPSIS
MICHAEL JACKSON: THE LIFE OF AN ICON

Producer en verteller David Gest, een boezemvriend van Michael Jackson, brengt de belangrijkste gebeurtenissen uit Jacksons leven samen aan de hand van nooit eerder vertoonde uiteenzettingen van een belangrijke groep mensen uit de entourage van de ster. De film is niet alleen een eerbetoon aan zijn vele wapenfeiten als ‘s werelds bestverkopende artiest aller tijden, maar biedt eindelijk ook een antwoord op heel wat speculaties die over Jacksons leven de ronde deden.

Voorts pakt de film uit met zeldzame filmbeelden van Michael Jackson en de Jackson 5 in de studio en tijdens televisieoptredens, en met onvergetelijke originele muziek uit de Motownperiode, met songs van Michael, Jackson 5 en andere artiesten waar Jackson naar opkeek en die hem beïnvloedden. De soundtrack bevat meer dan 21 klassieke songs.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here