Jazz by the sea viert 15-jarig jubileum

Speciale optredens van Dutch Swing College Band, Huub Janssen and his Amazing Jazzband, The Legends, Anke Angel Boogie Band, Lagrené Ensemble e.v.a. Jazz by the Sea, dat gehouden wordt van 13 t/m 18 september, staat dit jaar in het teken van het 15-jarig jubileum. Gedurende 6 dagen vinden meer dan 60 optredens plaats langs de hele Walcherse kust.

Tijdens het hoofdprogramma in Domburg treden o.a. op: Huub Janssen and his Amazing Jazzband, het Lagrené Ensemble, de Anke Angel Boogie Band, de Fondy Riverside Bullet Band en The Legends. Waterland Neeltje Jans pakt uit met de Dutch Swing College Band, die optreedt in het Delta Plaza. Ook komt de band Misty naar Domburg, met in de bezetting de winnaar van het Yahama-concours voor trompet, Rik Mol, die is uitgeroepen tot de beste, jonge trompettist van Europa.

Daarnaast maken traditioneel de kroegentocht, de streetparade, de Jazzkerkdienst en Jazz by the Sea op zondagmiddag onderdeel uit van het jazzfestival. Ter gelegenheid van het 15-jarig bestaan van Jazz by the Sea wordt er een jubileum-CD uitgegeven met 15 jazznummers van bands die tijdens de festivals op het podium stonden.

Begonnen als een kleinschalig driedaags festival in Domburg is Jazz by the Sea in 15 jaar tijd uitgegroeid tot een Internationaal Oude Stijl Jazzfestival met optredens langs de hele Walcherse kust, van Veere tot en met Vlissingen en sinds vorig jaar ook het voormalig werkeiland Neeltje Jans met het Attractiepark Waterland Neeltje Jans.

De oorspronkelijke doelstelling van het festival, uitbreiding van het toeristisch seizoen, wordt ruimschoots gehaald. Vele toeristen uit binnen- en buitenland stemmen inmiddels hun vakantie af op het derde weekeinde van september, wanneer Jazz by the Sea wordt gehouden. Vorig jaar kwamen er tussen de 25.000 en 30.000 bezoekers naar het
festival.

Het openingsconcert op vrijdagavond in Domburg is voor Huub Janssen and his Amazing Jazzband. Huub Janssen speelde 25 jaar bij de Dutch Swing College Band en werd er vermaard om zijn drumsolo's. Zijn Amazing Jazzband speelt met veel humor en enthousiasme een spetterende dixieland en swingshow. Zaterdagmorgen speelt in de tuin van het Marie Tak van Poortvliet Museum het Lagrené Ensemble onvervalste zigeunerjazz met een vleugje tango. Zo heeft het ensemble een prachtige bewerking van het wereldberoemde 'Adios Nonino' van Astor Piazolla op haar naam staan. De verrassende eigen composities tonen de veelzijdigheid en muzikale kwaliteiten van de Lagrené-familie. Op het hoofdpodium speelt 's middags de Anke Angel Boogie Band niet alleen boogie woogie maar ook blues, jazzballads, funk- en soulstukken. Ooit was Anke cabaretière en dat is goed te merken aan haar humorvolle presentatie. Het hoofdoptreden op de zaterdagavond is het programma The Legends van Michael Varekamp(trompet) en Frits Landesbergen(vibrafoon).

Hun band, met o.a. ook vocaliste Deborah Carter en bassist Ruud Jacobs(de broer van

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here