Mitsubishi Lancer Evolution MIEV: elektrobolide

In mei dit jaar begon Mitsubishi Motors met de ontwikkeling en het testen van het MIEV-concept* (Mitsubishi In-wheel motor Electric Vehicle) in een compacte seriewagen, de Colt. De Colt EV is uitgerust met achterwielmotoren gevoed door lithium-ionbatterijen. Mitsubishi Motors gaat nu een stap verder en past het MIEV-concept toe op een afgeleide versie van de supersportieve en vierwielaangedreven Lancer Evolution IX.

Voor de Lancer Evolution MIEV werden van de standaard Lancer Evolution IX de motor, de brandstoftank, de transmissie, het differentieel, de aandrijfas en andere 4WD elementen verwijderd en werden de nieuw ontwikkelde wielmotoren op de vier wielen aangebracht. De lithium-ion batterijen die de wielmotoren aandrijven bevinden zich onder de vloer, in de vrijgekomen ruimte tussen de voor- en achterwielen.

Iedere wielmotor levert 50kW met een maximaal koppel van 516Nm. Daarmee komen de prestaties van de Lancer Evolution MIEV aardig in de buurt van de productieversie.

De Lancer Evolution MIEV testwagen werd onlangs ingezet in de Shikoku EV Rally 2005 in Japan, een rally voor elektrisch aangedreven auto's. Mitsubishi Motors zal het concept nu ook uitgebreid testen op de openbare weg om in 2010 de eerste MIEV-wagen op de markt te kunnen brengen.

Met medewerking van http://www.auto-test.be

[img]www.belg.be/ws/voertuigen/mitgr.jpg[/img]

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here