Frankfurt: vier wereldpremières van Opel

Opel stelt op het 61ste Internationaal Autosalon van Frankfurt (15-25 september 2005) niet minder dan vier wereldpremières en tal van productinnovaties voor. Opel verwacht dat de dynamische Astra TwinTop coupé-cabrio heel wat aandacht zal trekken op de stand in hall 8. Deze vierzitter, die in de lente van 2006 op de markt komt, onderscheidt zich in de eerste plaats door zijn elektrohydraulisch bedienbare hardtop.

Dankzij de innovatieve kinematica neemt het driedelige daksysteem erg weinig plaats in beslag waardoor veel ruimte overblijft voor de inzittenden en hun bagage.

Het publiek kan ook een eerste blik werpen op de OPC-varianten die vanaf december in de showroom staan: de Vectra GTS en Vectra Break met een 255 pk sterke 2,8-liter V6 benzinemotor.

Een technologisch hoogtepunt is de tweede generatie van het IDSPlus chassis, een systeem dat totnogtoe was voorbehouden aan een kleine groep van supersportwagens.

De opvallende en technisch verbeterde nieuwe versies van de Vectra en Signum staan eveneens in de spotlight.

De vierde première is de nieuwe Zafira 1.6 CNG die wordt aangedreven door een zuinige en milieuvriendelijke aardgasmotor, jammer genoeg zal hij geen soelaas brengen voor onze pijnlijke brandstofrekening omdat hij in België niet verkrijgbaar is.

Met medewerking van http://www.auto-test.be

[img]www.belg.be/ws/voertuigen/opela.jpg[/img]

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here