Ook voor gas grote prijsverschillen tussen leveranciers

KLEINERE ENERGIELEVERANCIERS TOT 25% GOEDKOPER – De Belgische elektriciteitsprijzen zijn tot twee keer duurder dan in onze buurlanden, zo toonde een onderzoek van Test-Aankoop aan. “Maar ook voor gas zijn de prijsverschillen tussen de leveranciers frappant”, aldus Christophe Degrez, directeur van Eneco. Gezinnen die in ons land op zoek zijn naar minder energieverbruik, kiezen best voor een kleinere leverancier, zo blijkt uit de tarieven.

In België betaalt een gezin met een jaarlijks energieverbruik van 3.500 kWh ruim 700 tot 900 euro per jaar, aldus Test-Aankoop. Dat is tot 400 euro meer dan in de omringende landen. Ook tussen de regio’s zijn er grote prijsverschillen. Vooral de kleinere leveranciers leveren in ons land de goedkoopste energie, zo besloot het onderzoek.

De prijzenvergelijking van Test-Aankoop schenkt minder aandacht aan de prijzen van aardgas. “Nochtans is gas de grootste hap uit het energiebudget van veel gezinnen in België”, zegt Christophe Degrez, directeur van Eneco. “Ook voor gas zijn de prijsverschillen tussen de leveranciers en de regio’s opmerkelijk.”

Zo betaalt een gemiddeld gezin in Vlaanderen (Gent) met drie gezinsleden en een verbruik van 3.500 kWh voor elektriciteit en 23.260 kWh voor gas per jaar ongeveer 25% minder wanneer het van een grote speler zoals Electrabel overstapt naar een kleinere leverancier. In Wallonië (Namen) kan hetzelfde gezin tot 23% besparen bij een kleinere elektriciteits- en gasleverancier. (bron: online prijsvergelijker www.aanbieders.be)

Degrez: “Voor veel gezinnen kan de keuze voor een kleinere leverancier dus een grote besparing in het jaarlijkse huishoudbudget betekenen. Bij Eneco kunnen we onze energieprijzen drukken dankzij onze flexibele gasproductie en gasopslag. Een gemiddeld gezin met een verbruik van 23.600 kWh (gemiddeld verbruik voor een gezin in België) betaalt bij ons ongeveer 1300 euro per jaar, dat is het allergoedkoopste tarief op de markt.”

Het vaste elektriciteitstarief van Eneco is door Test-Aankoop bovendien uitgeroepen tot de beste deal in Limburg. Ook in de andere regio’s in Vlaanderen en Wallonië haalt Eneco telkens de top drie van meest voordelige energieleveranciers. www.eneco.be

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here