Pedofielen in het stadspark van Aalst

Zomeren in het stadspark van Aalst is gisteren omstreeks 13.30 uur van start gegaan met het optreden van de Koninklijke Harmonie De Terjodenaren. Deze harmonie gaf het startschot van de tweedaagse muziekhappening "Zomeren in Aalst" waarna One Piece Puzzle de fakkel overnam met eigenzinnige pop met rock- en folkinvloeden. The Hush, Rijst, Jelly Button, The Pilots waren ook van de partij en als afsluiter van deze zaterdag was niemand minder dan John Woolley & The Cambridge Hooligans het toppunt van de dag.

De groepen werden van commentaar voorzien van stand up comedian Tim Foncke en acteur Anton Cogen (De Paradijsvogels, VRT,…).

Wat ons wel opviel van heel het gebeuren was het taalgebruik van één van de presentators die alles ten top dreef tussen de optredens door. Juist na het optreden van de Terjodenaren maakte deze presentator een vergelijk tussen Dutroux, Terjoden en pedofielen. (Sommige muzikanten overwegen zelfs een klacht in te dienen). Alsof dit nog niet genoeg was gaf de presentator tussen twee andere optredens nog een knap staaltje van seksuele voorlichting. Zonder blozen sprak hij over de dikke tetten (borsten) van de burgemeester uit Aalst.

Na het leuke optreden van John Woolley & The Cambridge Hooligans wist de presentator te melden dat het knappe zangeresje niet de stem en ook niet de borsten van de Nederlandse Anouk had. Wat een kenner…

Toen we de man na de optredens de vraag stelden wat hem bezielde om de muzikale groepen belachelijk te maken zei deze dat we zijn dag goed hadden gemaakt met onze gestelde vraag en hij verdween zonder omkijken tussen de menigte. (We begrijpen nog steeds de bedoeling niet van zijn uitspraken).

Dus wie deze seksuele geobsedeerde presentator nog eens aan het werk wil horen, kan vandaag (zondag 28 aug.) nog heel de dag terecht in het stadspark van Aalst tussen 11.30 uur en 22.30 uur.

Wij zijn zeker op post.

Meer info over inrichters en optredens: www.aalst69.web-log.nl … AALST 9&6 tig.

Update 29 aug. 2005
(Email aan onze redactie)

Geachte,

"De organisatoren van Zomeren in 't park distantiëeren zich uitdrukkelijk van het optreden en de uitspraken van de presentator Foncke op zaterdag. Wij betreuren ten zeerste dat de presentator de artistieke vrijheid al te ruim interpreteerde en de grenzen van het fatsoen overschreed. De organisatoren die wekenlang belangeloos dit gratis evenement hebben mogelijk gemaakt hebben deze presentator op zondag de toegang tot het podium geweigerd en hun excuses aangeboden aan diegenen die zich door zijn uitlatingen gekrenkt wisten. Deze uitspraken zijn voor naam en rekening van de heer Foncke."

Voor Aalst 69 – John Woolley

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here