Jong N-VA betuigt medeleven slachtoffers Pukkelpop

Jong N-VA leeft mee met de slachtoffers van het noodweer dat gisteren lelijk huis hield op Pukkelpop. De jongeren kunnen zich volledig vinden in de beslissing van de organisatie om het festival stil te leggen.

Kim Van Cauteren (voorzitter Jong N-VA): “Jong N-VA wil via deze weg zijn medeleven betuigen aan de slachtoffers en hun families die zwaar getroffen zijn. Naar een festival ga je voor de bands, voor de sfeer, om verliefd te worden, …Maar een natuurramp als deze kan uiteraard niemand voorzien. Jong N-VA wil eveneens zijn respect betuigen aan iedereen die meegewerkt heeft aan de hulpverlening, vaak in moeilijke omstandigheden. De sociale media hebben gisteren hun kracht bewezen.”

De beslissing om het festival stil te leggen is de meest verstandige beslissing die kon genomen worden.

Kim Van Cauteren: “Feesten op een plaats waar enkele uren eerder verschillende jongeren het leven lieten, is moeilijk. De enige juiste beslissing die de organisatie kon nemen was het stilleggen van het festival, uit respect voor de slachtoffers en hun families. Nu kan het rouwproces in alle sereniteit aanvangen.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here