Afbraak ziekenhuissite… Sint-Pieter te Leuven

In 1975 werd aan het OCMW van Leuven het akkoord verleend voor de bouw van een nieuwe vleugel aan het algemeen ziekenhuis Sint-Pieter te Leuven. Er werd voor 13,6 miljoen euro subsidies verleend aan het project. Deze vleugel werd echter nooit voltooid. Enkel het gelijkvloers werd afgewerkt en in gebruik genomen. Omdat de vleugel een doorn in het oog is van vele Leuvenaars, bestaan er momenteel plannen om het gebouw af te breken. In de plaats wenst men een stadsvernieuwingsproject (project Hertogendal) te verwezenlijken op de site van de campussen Sint-Rafaël en Sint-Pieter.

Het OCMW van Leuven heeft haar vraag om een dading overeen te komen, schriftelijk overgemaakt aan minister VERVOTTE. Deze hield in dat afstand gedaan wordt van terugvordering van subsidies. De minister heeft de uitdrukkelijke wens om te komen tot een creatieve oplossing.

Minister Vervotte heeft al overleg gepleegd met de betrokken partijen. Zij heeft vastgesteld dat het Leuvense stadsbestuur zich bereid heeft verklaard om rekening te houden met haar vraag om in het centrum van Leuven te voorzien in een aangepast woonzorgaanbod voor ouderen, voor personen met een handicap, etc.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here