Is urine drinken wel gezond?

Vind je plasseks maar niks? Misschien moeten we met zijn allen binnenkort onze mening herzien. Want terwijl wij onze handen wassen na een kleine boodschap zouden we er beter aan doen ze schoon te likken. Dat beweert althans een Thaise wetenschappelijke vorser. Zij zegt dat urine drinken sinusitis geneest, het ouderwordingsproces afremt en zelfs kanker bestrijdt. Zij beweert dit na een studie bij boeddhisten die zich onderwierpen aan deze onorthodoxe praktijk.

Ratree Cheepudomwit, verbonden aan het departement Ontwikkeling van de Traditionele en Alternatieve Geneeskunde, gaf aan dat een honderdtal mensen dat elke dag een glas van de eigen urine opdronk, vond dat dit een heilzaam effect op de gezondheid had en het ouder worden afremde.

De onderzoekster voerde de studie uit bij 250 leden van de beweging Santi Asoke die deze praktijk volgen, omdat het zo in hun 2.500 jaar oude geschriften staat. "87 Procent voelde positieve effecten, zoals het verdwijnen van hoofdroos, witte haren, problemen met de sinus en zelfs kankers", aldus Cheepudomwit, die wel toegaf dat 10 procent last had gekregen van buikloop.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here