Prijs voor een wild plasje : 60 euro!

Als u tijdens de komende Gentse Feesten deze kreet hoort, dan weten we dat de antwildplascampagne van Stad Gent aanslaat. Tweeduizend affiches en 300 borden in de binnenstad sporen wildplassers aan om hun plas te laten zitten. Aan alle fiere Gentenaars, Feesten-vierders en vooral de geviseerde bewoners vragen we hierbij om hun wildwaterende medemens subtiel, of desnoods luidkeels te laten weten, dat ze de plas moeten achterlaten waar-ie hoort.

Maar er is meer. Nog dit jaar zal het wildplassen gesanctioneerd kunnen worden, dankzij de invoering van de gemeentelijke administratieve sanctie. Wie betrapt wordt op wildplassen, zal diep in zijn portemonnee mogen tasten. Prijs voor een wild plasje : 60 euro!

Eerst sensibiliseren, dan sanctioneren

Het wildplasprobleem is niet alleen een Gents probleem, maar het manifesteert zich zeer acuut tijdens de Gentse Feesten. De afgrijselijke reukhinder is slechts één aspect van het probleem; de urine is ook een rechtstreeks gevaar voor de openbare hygiëne, veroorzaakt schade aan de gebouwen en moet natuurlijk ook nog worden opgeruimd en ontsmet. Allemaal onnodige kosten die beter kunnen worden besteed.

Dit is dus het uitgelezen moment voor de Stad Gent om te starten met een communicatiecampagne. Deze sensibiliserings-campagne kadert in het 'Plassen met klasse'-beleid van de schepen van Openbare Werken, Geert Versnick. Stad Gent investeert jaarlijks 250.000 euro in haar openbare toiletten-project én in anti-wildplas-acties.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here