Op de motorfiets naar de top voor het goede doel

Rik De Brauwer, vertrek met de motorfiets op 13 augustus richting Noord-India, voor een heuse Himalaya-expeditie en wil ons op de hoogte brengen van een persoonlijk project dat hem nauw aan het hart ligt.

Opzet van de expeditie:
het overwinnen van enkele van de hoogste berijdbare bergpassen ter wereld, waaronder de Khardong-La, dé hoogste, op 5.650m hoogte.

 

Als metgezel neem ik Berten Steenwegen, collega-fotograaf, mee achterop op de motorfiets.
Samen gaan we proberen om deze expeditie zo mooi mogelijk in beeld te brengen en daarvan een fotoboek / DVD uit te geven én een fototentoonstelling in mekaar te steken.Dit boek willen we achteraf verkopen, integraal ten voordele van de MUCO-vereniging in België en meer specifiek, het longtransplantatiefonds. Op die manier willen we steun bieden aan mensen die nood hebben aan deze levensreddende, maar dure, ingreep.

Wie is Rik De Brauwer

Bij zijn inschrijving in deze expeditie vatte Rik meteen het idee op om dit in het teken te plaatsen van een relevant goed doel. De kans die hij krijgt en het geluk dat hij ervaart om deze ‘droom’ te kunnen verwezenlijken wil hij delen met anderen, die minder geluk hebben in het leven.

Omdat de expeditie toch enkele risico’s omvat, oa op vlak van hoogteziekte, gingen zijn gedachten spontaan naar mensen met MUCO. Zij ervaren immers dagelijks wat het betekent om ‘ met moeite te kunnen ademen’, het verschijnsel waarmee de motorrijders hoe dan ook zullen geconfronteerd worden tijdens deze tocht.

Rik besloot, vanuit zijn professionele achtergrond, om een foto-boek / DVD te zullen maken en dit te gaan verkopen ten voordele van de Belgische Vereniging voor de strijd tegen Mucoviscidose, en meer specifiek nog, het longtransplantatiefonds. Dit fonds vangt de individuele financiële kosten op die zo’n transplantatie met zich meebrengt.

Meer te weten komen over dit opzet, bezoek de website www.himalaya11.com

Ingrid en Rik
Weyers – De Brauwer
Fotografie Ingrid Weyers

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here