Bouwgroep Ontwikkeling Aalst naar Hongarije

Gisteren, zaterdag 09 juli zijn drieëndertig jongeren van de Bouwgroep Ontwikkeling Aalst vertrokken met de bus naar Hongarije. Het wordt dit jaar terug een hele uitdaging. De jonge vrijwilligers gaan er drie weken de handen uit de mouwen steken om in Miskolc-Tapolca een huis klaar te maken zodat Caritas er nadien mindervalide mensen een vakantie kan aanbieden.

Zo is er buiten op het terrein een nieuwe omheining nodig en enkele bouwvallige "gebouwtjes" zullen worden afgebroken waarna op diezelfde plaats een overdekte speelplaats zal opgetrokken worden. Binnen in het gebouw moeten enkele muren afgebroken worden en een nieuwe vloer is er natuurlijk ook nodig. Dus werk genoeg voor de vrijwilligers van de nieuwe groep bouwkampers.

Al meer dan veertig jaar trekt de Bouwgroep Ontwikkeling Aalst tijdens de zomer op bouwkamp. "Toch wordt het elk jaar moeilijker om nog nieuwe jongeren te overtuigen" zegt organisator Filip Grysolle. De meeste jongeren willen tijdens de zomermaanden wat zakgeld verdienen en wie met ons meegaat, houdt er geen centen aan over. Het is lang geleden dat we met zo een grote groep op kamp geweest zijn.

Dit geeft heel veel voldoening vertelden de vertrekkende jongeren terwijl ze de bus opstapten, ook omdat we allemaal aan hetzelfde doel werken en weten dat het voor de goede zaak is.

Wie meer wil weten kan altijd deze website bezoeken http://www.bouwgroep-aalst.be

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here