Aktie: Jong N-VA roept Di Rupo vervroegd terug uit vakantie

Vanmiddag voerde Jong N-VA actie aan de aankomsthal van de luchthaven van Zaventem. De jongeren roepen Di Rupo en de onderhandelaars voor een nieuwe regering op vervroegd terug te keren uit vakantie. Zij wachtten Di Rupo op met de gekende kartonnen bordjes.

De economische crisis neemt dag na dag ernstiger vormen aan, de financiële markten zijn bijzonder onrustig. Terwijl in andere Europese landen crisisoverleg plaatsvindt en harde beslissingen worden genomen over sociaal-economische hervormingen, kiest Di Rupo voor vakantie en zon. Het ontbreekt de zogenaamde ‘verantwoordelijke’ partijen aan een sense of urgency. Als klap op de vuurpijl stelde Di Rupo de hervatting van de onderhandelingen zelfs nog met een week uit.

Ons land heeft dringend nood aan hervormingen. De Europese Commissie, de OESO en andere gezaghebbende experts  hebben de cruciale hervormingen al lang beschreven. In de nota-Di Rupo kwamen ze echter amper aan bod.

We vinden dat m.n. formateur Di Rupo een compleet verkeerd signaal geeft door, op een moment dat het land voor gigantische uitdagingen staat, zichzelf een lange vakantie toe te kennen.

Dat terwijl andere Europese landen wel het goede voorbeeld geven.

De Spaanse premier Zapatero heeft zijn vakantie uitgesteld en volgt de situatie op de financiële markten op de voet. Vrijdag heeft hij een conference call gehad met Merkel en Sarkozy om de huidige onrust te bespreken.

In Italië heeft minister van financiën Tremonti ondertussen contact gehad met de voorzitter van de Eurogroep, Juncker. En ook in Cyprus is er crisisoverleg, het land dreigt als vierde Euroland gered te moeten worden door de andere lidstaten.

Eurocommisaris Oli Rehn is ook teruggekomen uit vakantie en heeft vrijdag de pers toegesproken, hij erkende dat de genomen maatregelen de beleggers nog niet heeft kunnen geruststellen en zei dat meer actie nodig was.

In het VK stijgt de kritiek op premier Cameron omdat hij niet terugkeert uit vakantie. Cameron heeft wel vanuit zijn vakantieverblijf overleg gepleegd met topeconomen en de gouverneur van de nationale bank.

En zelfs onze eigen gouverneur van de Nationale Bank, Luc Coene, liet aan de RTBF verstaan dat hij de lange onderbreking in de onderhandelingen geen goed idee vindt.

Eerst zeggen dat het land op de afgrond staat, en vervolgens op een lange vakantie vertrekken, dat rijmt volgens Jong N-VA niet!

Kortom :  Inpakken en terugkomen!  Er is werk aan de winkel.
Kim Van Cauteren
Voorzitter Jong N-VA

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here