Gemeenteraadsverkiezingen 2006 vanaf thuis ?

Met de vakantie in het vooruitzicht en ook de gemeenteraadsverkiezingen van 2006 in het vooruitzicht, kunnen de nationale politieke figuren even nadenken over de volgende gemeenteraadsverkiezingen. Zoals reeds vandaag het electronisch bankieren bestaat, is Peter P.J. Desmet ervan overtuigd dat dit ook naar de volgende gemeenteraadsverkiezingen zou moeten kunnen. We zijn op 400 dagen (06/07) van die verkiezingen en het zou voor de meeste kiezers wel aangenaam zijn om te mogen kiezen van thuis, via internet, of in de bib of het stad- of gemeentehuis. In vele gemeenten kan men nu reeds electronisch stemmen, doch altijd in het stemhokje en in een bepaald tijdspannen op zondag.

Het systeem zou kunnen werken zoals hieronder beschreven.

Men zou de inwoner kunnen één week geven bvb van 02/10/2006 tem 08/10/2006 om zijn stem te kunnen geven via internet, met een uniek paswoord. Daardoor kunnen zowel studenten, werkende mensen, flexibele iets oudere personen hun stem uitbrengen, wanneer ze willen en dienen ze geen rekening te houden met die zondag etc… Tevens kan je oudere personen de kans geven om in een rusthuis via de computer of via de bib of thuis te laten stemmen. De ondernemers op zondag dienen niet speciaal hun zaak te verlaten… Tevens door dit systeem dienen er ook minder stembureaus's te zijn en tevens ook minder minder mensen die moeten zitten.

Er zijn ook minder stembrieven nodig en is dat ook een besparing en een vereenvoudiging of een kafka-idee. Aldus Peter P.J. Desmet

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here