De Smurfen veroveren het hart van de Vlaamse bioscoopgangers

Matig zomerweer en de Smurfen trekken meer bezoekers naar de bioscopen. Cinemaketen Utopolis trekt deze zomerperiode 30% meer filmfans dan in dezelfde periode vorig jaar. Het record aantal bezoekers is vooral te danken aan het matige zomerweer, maar ook de nieuwkomer “De Smurfen” lokt de mensen massaal naar de cinemazalen.

Het is deze zomer druk in de bioscopen van Utopolis. Zo halen de complexen in Mechelen en Turnhout eind juli gemiddeld 15.000 bezoekers (per complex!) meer dan in 2010.“Het wisselvallige zomerweer speelt daar uiteraard een grote rol in”, zegt Tanja Piessens, Marketing Manager van Utopolis. “De regen doet de vakantiegangers massaal zoeken naar leuke binnenactiviteiten, zodat ze met hun kinderen en vrienden toch zoveel mogelijk van de vakantie kunnen genieten. Cinema staat bij slecht weer voor veel mensen hoog op het lijstje.”

Maar ook de indrukwekkende affiche vol blockbusters en succesfilms lokt de mensen deze zomer naar de bioscoopzalen. Zo kwam deze zomer de nieuwste en laatste film van Harry Potter uit, en staan er voor kinderen sequels zoals Cars 2, Kung Fu Panda 2 en Pirates of The Carribean 4 in 3D op het programma.

Als kers op de taart ging gisteren de langverwachte film “De Smurfen” in première en stond deze meteen nummer 1 aan de box office van de Utopolis cinemazalen.  Na de VS, veroveren de kleine blauwe figuurtjes nu ook het hart van de Vlaamse bioscoopgangers. www.utopolis.be

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here