Interview met Chris Evans de Captain America: The First Avenger

Op 17 augustus verschijnt de nieuwe actie-avonturen film Captain Amerika: The First Avenger op het witte doek! We zien Chris Evans in de huid kruipen van het bekende Marvel karakter Steve Rogers. In een interview wat onlangs is vrij gekomen, vertelt Chris openhartig over hoe hij de rol uit angst bijna had afgeslagen, hij heel hard heeft moeten trainen om er fysiek als een actieheld uit te zien en dat hij de hele dag moest eten…

Hoe ben je bij de film Captain America: The First Avenger betrokken geraakt?
Toen ik voor het eerst over de film hoorde, had ik niet het idee dat ze mij daar voor zouden benaderen. Niet veel later werd ik gevraagd om het script te komen lezen. Ik had besloten daar niet op in te gaan, omdat ik niet zeker wist of ik daar wel het type voor zou zijn. Mijn agent vertelde dat Marvel Comic zeer geïnteresseerd in mij was en dat de producent Kevin Feige graag met mij wilde praten over de film. Ik kende Kevin nog uit de tijd van Fantastic Four, dus ik besloot toch maar te gaan. Ik had een afspraak met Kevin en Joe Johnston (regisseur), maar ik was nog steeds niet echt overtuigd omdat ik wist dat deze film een grote impact op mijn verdere carrière, maar vooral, mijn privé leven zou hebben. Het is lastig om een beslissing te nemen die misschien wel de komende 10 jaar van invloed kan zijn op je leven.

Waarom heb je de rol uiteindelijk toch aangenomen?
Omdat ze me de rol bleven aanbieden en omdat ik me realiseerde dat de enige reden waarom ik het niet deed, was omdat ik bang was. Ze zeggen wel eens; “De dingen die je niet doet in het leven, zijn de dingen waar je uiteindelijk spijt van krijgt”, en ik wilde dat absoluut niet. Ik wilde deze film niet afslaan alleen maar vanwege angst, dus ik ben er voor gegaan!

Wat vind je van Steve Rogers, jouw personage?
Steve is een goede vent die een moeilijk leven heeft gehad. Er is hem veel ontnomen en de meeste mensen die zoiets overkomt, worden snel wraakzuchtig en bitter, maar hij niet, vanwege zijn grote hart. Hij heeft onverwoestbare normen en waarden en het is gewoon een goede jongen. We zouden allemaal graag zoals hij zijn. Sterker nog, ik ben opgegroeid met een jongen in Boston, die was precies zoals Steve.

Hoe heb jij je op de rol van Captain America voorbereid?
Bij een Marvel film moet je als eerste rekening houden met de fans, die zijn super belangrijk, voor hen maak je de film. Ik ben mij gaan inlezen in alle strips over Captain America, om een idee te krijgen hoe de fans hem zien. Je krijgt natuurlijk altijd informatie via het script, maar dat is niet altijd genoeg. Je moet je helemaal verdiepen in een personage.

Heb je special trainingen moeten doen?
Ja, en dat was fysiek nogal veel gevraagd. Captain America is een grote, stoere vent, dus je kunt je voorstellen dat zo groot en sterk worden zoals hij, best wel moeilijk is.

Hoe heb je dat uiteindelijk bereikt?
Ik heb iedere dag alleen maar gegeten, wat verrassend genoeg best moeilijk was. Je denkt dat het een feestje is, maar dat is niet zo. En daarnaast heb ik veel met gewichten getraind.

En het stuntwerk op de filmset?
Ja, we hebben veel stunts gedaan op de set maar dat heb ik eerder gedaan. Het is erg leuk om te doen maar het fysiek goed in vorm komen was veel zwaarder dan het stuntwerk daarna.

Wat dacht je toen je jezelf zag als de magere Steve Rogers op beeld zag voordat je Captain America werd?
Ik vond dat het er heel goed uit zag! Voor bepaalde scènes hebben de een lichaam van een magere man gebruikt en hier mijn hoofd bij de montage later aan toegevoegd. In sommige gevallen hebben zij mijn lichaam dus een stuk magerder gemaakt.  Joe de regiseur, heeft naar mijn mening geluisterd wanneer wat gebruikt moest worden. Het is grappig, want die magere versie lijkt erg op mijn lichaam van jaren geleden!

Is er veel humor in de film?
Ja, absoluut! Als ik eerlijk ben heb ik best hard gelachen toen ik hem voor het eerst zag!

Tot slot, wat kunnen wij verwachten van Captain America: The First Avenger?
Het is hele leuke avonturen film met zowel actie, als rust en een beetje drama.

Benieuwd naar de film en kan je niet wachten tot 17 augustus? Kijk hieronder alvast naar dit spectaculaire video interview met de cast en crew om een indruk te kunnen krijgen van de stunts, speciale effecten en de held die we nu allemaal kennen als Captain America.


Captain America – De Held! (Interview met… door WTBBelgium

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here