Zondag 10 juli is het trekpaardenhoogdag in Evergem

Het weekend van de trekpaarden in de Schoonstraat in Evergem Belzele is stilaan een traditie geworden. Reeds voor de achtste keer starten we de zomervakantie met een spetterend weekend. Ooit ontstaan uit een buurtfeest is deze happening uitgegroeid tot een spektakel dat vriend en vijand verrast. Dankzij de trekpaarden van de stal 'De Brabander' slagen ze er weer in om het gebeuren om te toveren tot een topgebeuren. Het gebeuren start in het weekend op vrijdagavond 8 juli met de jaarlijkse buurtbarbecue. Deze activiteit kadert in het programma: 'Vlaanderen Feest'.

Zondag 10 juli is het trekpaardenhoogdag.
Om 10 u stipt start een rondgang in Belzele met allerlei wagens getrokken door paarden. Vorig jaar konden meer dan driehonderd mensen de tocht meebeleven van op een rijtuig. Meerijden kan altijd en is zelfs gratis, maar je moet heus op tijd zijn, de vraag is meestal groter dan het aanbod. ja kan geen zitplaatsen reserveren, de eersten zijn de besten. 's Middags kan je warme beenhesp met frietjes eten, maar daarvoor moet je wel vooraf inschrijven. In de namiddag start op de weide in de Schoonstraat het showgebeuren en de wedstrijden.

Wie éénmaal deze activiteiten kwam bekijken weet dat er in onze namiddag veel te beleven valt. De trekpaarden 'De Brabander' geven spektakel en elk jaar is er een nieuwe verrassing. Naast de uitgebreide show brengen we spanning met een Spel zonder Grenzen. In dit spel komen de vaardigheden en de creativiteit van de ruiter naar voor. Dit jaar zijn er terug speciale gasten. De Gipsy Horses Ranch brengt ons terug in de tijd van het Wilde Westen. Met hun traditionele rodeo's en barrelraces, met hun lassowerpen stelen zij de show met gedurfde stunts en adembenemende halsbrekkerijen.

Het showgedeelte is de moeite waard. Oude koetsen, klederdrachten, oude werktuigwagens, alles komt aan bod. Een kleurrijk spektakel voor groot en klein.

Tijdens de pauze zal Bart Van Steene uit Zomergem zijn computergestuurde wagen aan het grote publiek voorstellen.

De namiddag wordt afgesloten met een presentatie van de stal 'De Brabander'. Gedurende gans het feest is de inkom op de weide volledig gratis. Vorig jaar hebben we zondagmiddag meer dan tweeduizend mensen mogen begroeten.

Wil je meedoen met wedstrijden, met de optocht( als bestuurder van een wagen), kortom wil je laten zien dat je ook iets in huis hebt, aarzel niet en neem contact op met Marnix De Brabander tel 09 253 06 17 of met GSM 0479 295 934, let wel op inschrijven is verplicht.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here