België koploper… haartransplantatie in Europa

België koploper op gebied van microchirurgische haartransplantatie in Europa. Een goede haartransplantatie is onzichtbaar, althans dat is de bedoeling. Na Canada en de USA is een nieuwe haartransplantatie techniek, de FUE methode, als eerste mogelijk in België, een primeur voor West Europa.

Waar 'oudere' haartransplantatie technieken vrij ingrijpend zijn (strip/laser techniek of ook FUT genoemd) laten ze bovendien altijd een litteken achter dat in sommige gevallen zeer groot kan zijn. De nieuwe FUE methode is erop gericht patiënt vriendelijk te zijn en gebeurt uitsluitend door gebruik te maken van microchirurgie. De procedure gebeurt volledig zonder klassieke scalpel of hechtingen. Met microchirurgische instrumenten van nauwelijks 1 mm groot worden haarwortels uit het achterhoofd genomen (uiteraard onder plaatselijke verdoving) en daarna terug geplaatst in de kale of kalende zone.

Deze manier van haartransplantatie laat geen 'zichtbare' littekens achter, zelfs indien het haar wordt kortgeschoren tot op enkele millimeters. Alhoewel er vele haartransplantatie klinieken bestaan kunnen de meeste deze techniek evenwel niet aanbieden omdat het enorm veel chirurgische kwaliteiten vergt.

Wereldwijd zijn er nauwelijks 15 chirurgen die deze procedure aanbieden, gelukkig hebben wij Belgen nu ook deze mogelijkheid in eigen land. De resultaten zien er perfect natuurlijk uit en juist dat maakt een goede haartransplantatie 'onzichtbaar'.

Bron: prohairclinic.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here