Cowboys & Aliens vanaf 24 augustus in de bioscoop

Blockbusterfilmmaker Jon Favreau regisseert Daniel Craig en Harrison Ford in hét filmfenomeen voor de zomer van 2011. De nieuwe prent is een originele kruising van de klassieke western met een alieninvasiefilm: Cowboys & Aliens. Bijgestaan door een legertje topfilmmakers — Steven Spielberg, Ron Howard, Brian Grazer, Alex Kurtzman en Roberto Orci — brengt Jon Favreau een compleet nieuwe actiethriller die de kijker meeneemt naar het Wilde Westen, waar een cowboy in zijn eentje een opstand tegen buitenaardse dreiging leidt.

1873. Arizona. Een vreemdeling (Craig) herinnert zich niks over zijn verleden en strompelt de barre woestijnstad Absolution binnen. De enige aanwijzing over zijn achtergrond is een mysterieuze handboei om zijn pols. Hij ontdekt dat vreemdelingen niet welkom zijn bij de mensen in Absolution, die pas in actie komen wanneer kolonel Dolarhyde (Ford) hen daartoe dwingt met ijzeren hand. De stad gaat gebukt onder angst.

Maar weldra zal Absolution te maken krijgen met een vorm van terreur die de inwoners nooit voor mogelijk hielden: de stad wordt vanuit de lucht aangevallen door monsters. Met adembenemende snelheid gieren ze naar beneden om de hulpeloze inwoners een voor een te ontvoeren. De nietsontziende aliens blijken erger dan wat de inwoners ooit meemaakten.

Nu is de vreemdeling die ze uitstootten hun enige hoop op redding. Naarmate de killer zich langzaam herinnert wie hij is en waar hij vandaan komt, beseft hij dat hij een geheim kent waarmee de stad een kans maakt tegen de buitenaardse strijdkrachten. Met de hulp van vrijbuiter Ella (Olivia Wilde) brengt hij een troep van voormalige vijanden bijeen — stadsbewoners, Dolarhyde en zijn kerels, outlaws en Apache-krijgers — die nu allemaal met uitroeiing bedreigd zijn. Samen maken ze zich klaar voor een heldhaftige krachtmeting – hun enige kans op overleving – met een gezamenlijke vijand.

Het script van Cowboys & Aliens is van de hand van Star Trek-scenaristen Alex Kurtzman & Roberto Orci en van Damon Lindelof (tv-serie Lost). Het verhaal is gebaseerd op Platinum Studios’ gelijknamige stripverhaal van Scott Mitchell Rosenberg. Grazer, Howard, Rosenberg, Kurtzman en Orci zijn de producers; Spielberg en Denis L. Stewart de executive producers.

Genre:                                  actiethriller

Cast:                                      Daniel Craig, Harrison Ford, Olivia Wilde,

Sam Rockwell

Regisseur:                           Jon Favreau

Script:                                   Alex Kurtzman, Roberto Orci & Damon Lindelof

Gebaseerd op de gelijknamige strip.

Bedacht door:                   Scott Mitchell Rosenberg

Producers:                          Brian Grazer, Ron Howard, Alex Kurtzman, Roberto Orci, Scott Mitchell Rosenberg

Executive producers:     Steven Spielberg, Jon Favreau, Bobby Cohen, Denis L. Stewart

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here