Zulte, Vlaanderen Feest

Vlaanderen Feest, het feest ter gelegenheid van 11 juli grijpt de Cultuurraad Zulte elk jaar aan om een kwalitatief optreden te organiseren in de gemeente. Dit jaar zorgen ze voor een boeiend kleinkunstprogramma, dat later in juli ook nog op de Gentse Feesten te zien is. "Kris, Jan, Zjef, Wim en de anderen" is een ludiek kleinkunstprogramma, een fijn stukje nostalgie bovendien. Bewerkingen van grote kleinkunstliederen van Zjef Vanuytsel, Kris Debruyne, Jan De Wilde en Wim Decraene gemixt met eigen werk en ludieke intermezzo's. Door Filip Haeyaert (zang & gitaar) en Ghislain Debyser (piano).

Filip Haeyaert is een "doorwinterde" vos. Hij won de Radio-2 prijs op de West-Vlaamse muziekwedstrijd "Westallent". Begin de jaren '90 fungeerde Filip als vast huismuzikant van Radio-2 West-Vlaanderen. Met "Aran" speelde hij drie keer op het Folkfestival van Dranouter. Ook de full CD "Aran" werd opgenomen onder het label "Folk Dranouter". Sinds 1996 begon hij solo als cabaretier op te treden. Hij won HUMO's Comedy-cup in 1999 en won de persoonlijkheidsprijs op het cabaretfestival "Cameretten" te Rotterdam in 2000 en haalde ook nog de finale van het Humorologie-festival. Hij schreef drie volavond cabaretprogramma's, waarmee hij nu al acht jaar door Vlaanderen en Nederland trekt. Maar zijn grote liefde is nog altijd de muziek. Pianist Ghislain is in zijn vrije tijd bouwer van gegalvaniseerde dakconstructies. Hij is vooral blij dat hij nu met de grote kleinkunstliederen van zijn idolen de boer op kan en het niet meer op zijn zolder hoeft te doen.

Wanneer? Vrijdag 8 juli om 20 u
Waar? Ontmoetingscentrum Olsene, Kerkstraat 36
Info? Cultuurdienst 09/280 96 02 of bij de leden van de Cultuurraad
Kaarten? Machelen: Johan Jaspaert (Leihoekstraat 2), Olsene: Cultuurdienst (Centrumstraat 5), Zulte, Bibliotheek (Gaston Martensplein 9)
Prijs? VVK: 2,5 EUR, +3pas: 2 EUR, Familiekaart: 6 EUR
Aan de ingang: 4 EUR

www.zulte.be

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here