Ventouxgekte, het goede doel

De nieuwste 'stunt' van Marc Herremans, illustreert eens te meer, hoe hij en vele anderen met hem,onder het mom van sportieve prestaties, steeds maar weer het noodlot op een waan-zinnige manier blijven tarten. Zinnig, kan je immers het 10x beklimmen van de Ventoux, op één dag, niet noemen. Is het uit verveling, pure luxe en decadentie, of in een poging om op een glorieuze wijze zelfmoord te plegen ? Ziek, een berg van dat kaliber beklimmen is immers zelfdestructief en geenszins constructief !

Wanneer houden wij eens op om zulke excessen toe te juichen en Vlaanderen ervan te overtuigen dat deze onzin voor 'het goede doel' moet kunnen. De kosten van vervoer, materiaal, TV-ploegen ,accommodatie e.a. wegen zelfs niet eens op tegen de baten. Het 'goede doel' is trouwens ook erg dubieus. De begrijpelijke persoonlijke droom van één man,om terug te kunnen lopen,is nu al enkele jaren 'hot news'.

Ik kan meteen een twintigtal haalbare 'goede doelen' aanstippen die alle aandacht verdienen maar nooit op dergelijke mediasteun moeten rekenen. Kennelijk hebben velen onder ons, onrealistische helden nodig als Superman, Ironman en Batman omdat we onze menselijke begrenzingen niet aanvaarden. Dit soort heldendom verbergt enkel onze geestelijke armoede.

Brood en spelen moeten ons blijkbaar blind maken voor de werkelijke problemen. Hoogmoed komt dus niet alleen voor de val, maar blijkbaar ook nog eens nà de val ! Dàt is pas gevaarlijk.

Bob Vansant
psychotherapeut – http://www.bobvansant.cjb.net

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here