Nepmodellenbureaus… tieners naakt voor webcam

We willen met dit bericht tienermeisjes waarschuwen om dubbel voorzichtig te zijn bij contacten op internet. Zo is gebleken dat veertig procent van tienermeisjes die met online profielen op internet staan, regelmatig benaderd worden door modellenbureaus. Het blijkt nu dat onder de modellenbureaus ook nep-modellenscouts actief zijn, die via profielsites als Sugababes en CU2.nl tieners benaderen.

Planet Internet wist de hand te leggen op meerdere MSN-chatgesprekken waaruit blijkt dat een persoon onder de naam Patricia de Jong van modellenbureau Boss het tienermeisje Suzie warm maakte voor het modellenvak. Met listige vragen worden de tieners uit de kleren gepraat. De beelden kunnen opgenomen worden om nadien op internet te verspreiden.

'Laat je buikje even zien', 'Ik wil je borsten zien, je BH mag je aanhouden' en 'Je bent redelijk preuts voor een model' wordt stapsgewijs het tienermeisje gedwongen naakt te poseren voor de webcam. Dat meldde Nu.nl.

Sugababes.nl heeft een enquête lopen waarbij ze vragen of jij wel eens benaderd werd via internet door een fotograaf of modellenbureau, om gecast te worden of foto's te maken?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here