Lozingsplaats voor kampeerauto's

Kampeerauto's kunnen in onze streek nergens hun afvaltank lozen. Daarom wil Groen! Zottegem een lozingsplaats voor kampeerauto's op het grondgebied van Zottegem. Voor de Zottegemse groenen kadert een dergelijk initiatief in een groter plan om Zottegem, de Poort van de Vlaamse Ardennen, toeristisch interessanter te maken.

"Dit voorstel werd ons aangereikt door enkele eigenaars van een kampeerauto", verduidelijkt Groen! voorzitter Peter Van Hove. "Het komt erop neer dat er een reservoir wordt geïnstalleerd waarin kampeerauto's fecaliën en afvalwater kwijt kunnen. Helemaal interessant wordt het wanneer er tegelijk ook een vijftal staanplaatsen worden ingeplant, waar ook water- en elektriciteitsvoorzieningen worden aangeboden. Op die manier krijgen vakantiegangers de mogelijkheid om hun vakantie op een rustige en comfortabele manier af te sluiten in Zottegem of onze stad als tussenstop aan te doen."

Voor de dichtst bijzijnde lozingsplaatsen moet je momenteel naar Gentbrugge of Temse. "Op zich is dit niet zo erg. Eigenaars van een kampeerwagen houden er rekening mee wanneer het einde van hun vakantie in zicht is", weet Van Hove. "Maar het stadsbestuur creëert hiermee een interessante mogelijkheid om Zottegem toeristisch en dus ook economisch interessanter te maken."

In Frankrijk ziet men brood in dergelijke voorzieningen. Een lozing wordt immers vaak gecombineerd met een dagverblijf. Op deze manier creëren we een aanzuigeffect voor vakantiegangers uit de wijde omgeving. Groen! Zottegem pleit er dan ook voor om tegelijk een aanbod met alle interessante suggesties voor ééndagstoerisme in Zottegem te inventariseren en uit te breiden. Een lozing kan op die manier worden gecombineerd met bijvoorbeeld een wandeling langs het mijnwerkerspad of een bezoek aan het Gallo-Romeins museum te Velzeke. Om de hongerige magen te stillen, kan de Zottegemse horeca worden aangedaan. Een bijkomend voordeel is dat lozingsplaatsen worden gepubliceerd in vakantiebrochures en gespecialiseerde magazines.

Groen! Zottegem heeft hierover een brief gericht aan het Stadsbestuur. "We moeten het ijzer smeden terwijl het heet is. Nu de verbouwingen aan de Bevegemse Vijvers nog volop aan de gang zijn, kan deze voorziening nog worden ingeplant. Interessant is ook dat de provinciale overheid de installatie van dergelijke lozingsplaatsen tot de helft subsidieert." Aldus Peter Van Hove voor Groen! Zottegem

[img]www.belg.be/ws/i_nieuws/petervanhove.jpg[/img]

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here