Zelf concerten organiseren, een praktische gids

Het valt niet langer te ontkennen: de festivalzomer staat overduidelijk voor de deur. Naast de grote festivals, reizen overal ten velde heel wat regionale festivals en initiatieven uit de grond. Als bezoeker sta je er meestal niet bij stil hoeveel tijd de voorbereiding in beslag heeft genomen maar hoe begin je nu aan een dergelijke organisatie? Welke stappen moeten gevolgd worden?

Poppunt, het aanspreekpunt voor elke muzikant en DJ brengt een praktische gids uit over het organiseren van concerten. De publicatie helpt concertorganisatoren bij het opzetten van een geslaagd evenement. Als organisator van een optreden of festival is het dikwijls moeilijk om door het bos de bomen te zien. Er moet rekening gehouden worden met Sabam, brandveiligheid, milieuwetgeving, … en dan staat er nog steeds geen volk op of vóór het podium. Het tipboekje "concerten organiseren: een praktische gids" biedt licht in die duisternis, wijst op wettelijke valkuilen en geeft nuttige tips om de publieksopkomst te vergroten. Het boekje is een overzichtelijke leidraad voor concertorganisatoren. Het zorgt er voor dat er niks over het hoofd gezien wordt.

Met deze publicatie is Poppunt niet aan zijn proefstuk toe. Er kwam al een boekje uit met tips voor het opnemen van een cd in eigen beheer en verder was er nog een publicatie over platencontracten en een gids voor muziekuitgave en auteursrecht. Doel van Poppunt en van de boekjes is het maximaliseren van kansen voor beginnende en semi-professionele muzikanten.

Het tipboekje over concerten organiseren kost

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here