Tejaterfestival Spots op West, 31 gezelschappen

Van vrijdag 9 juli tot en met maandag 11 juli 2005 kunnen theaterliefhebbers zich in Watou opnieuw verlekkeren aan een uitgebreid en gedifferentieerd aanbod van 31 gezelschappen op 6 locaties. Het festival wordt voor de 3de maal georganiseerd en wil uitgroeien tot een ambitieus en toonaangevend zomerfestival voor niet-gesubsidieerde gezelschappen en jonge theatermakers, waarbij het amateurtheatercircuit een prominente plaats inneemt. In het kader van het festival worden verschillende theaterworkshops georganiseerd en aan een verdienstelijk regisseur wordt de 'Spots op West Award' uitgereikt.

Aan de basis van het initiatief liggen twee vzw's (vzw 't Wit Blad en de Belcantovrienden vzw) die zich al een tijd lang in de Westhoek inspannen om plaatselijke culturele initiatieven te promoten en te organiseren. Nochtans is Spots op West na twee edities uitgegroeid tot een evenement met buitenlokale uitstraling. Met "Spots op West" willen de initiatiefnemers het grote publiek ervan overtuigen dat ook niet-gesubsidieerde gezelschappen voldoende kwaliteit en creativiteit in huis hebben om theater van niveau te brengen. Het profileert zich tevens als een gebeuren waarbij de amateurgezelschappen elkaar ontmoeten en de kans krijgen om hun producties aan een breed publiek voor te stellen. Aan de organisatie en promotie werkt OPENDOEK vzw mee.

Spots op West wil ieder jaar iemand uit de professionele theaterwereld huldigen voor zijn / haar inzet in het amateurcircuit. Een selectiecommissie selecteerde de volgende genomineerden: Loes Van Den Heuvel, Arne Sierens, Roger Bolders, Bart Cafmeyer, Guy Van sande, Frank Van Laeken en Mia Grijp. De uitreiking van de Award aan de laureaat gebeurt op 8 juli, bij aanvang van het festival. In 2004 ging de onderscheiding naar Nolle Versyp.

In een aantal oude schuren, pittoreske volkscafés en aanverwante alternatieve locaties worden van 4 tot en met 11 juli 2005 de workshops 'straattheater', 'acteren', 'figurentheater' en 'monologen' georganiseerd. Inschrijven daarvoor kan op telnummer 03 222 40 92 of via marijke.de.roeck@opendoek-vzw.be. In dezelfde periode is er ook een algemene Zomerworkshop Theater voor jongeren, in een tentenkamp.

Alle info op tel 057-33 88 79, fax 057-33 87 09 en e-mail info@spotsopwest.be. De toegangsprijs voor de voorstellingen wordt bewust laag gehouden en bedraagt 3 EURO.

Alle info en programmatie op www.spotsopwest.be

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here