Op zoek naar de Wetterse biefstuk

Wedstrijd haringslaatje met lamsoortjes (t.e.m. 1 juni 2011): Op zoek naar de Wetterse biefstuk. Wetteren gaat op zoek naar het lekkerste voorgerecht met twee ingrediënten: haring en lamsoortjes. De lamsoortjes verwijzen natuurlijk naar het Lam Gods, maar ook de haring heeft een sterke band met Wetteren. Wetteraars zijn namelijk 'haringfretters'.

Tijdens en tussen de twee wereldoorlogen kon de arme bevolking van Wetteren enkel haring aanschaffen. Biefstuk was voor hen te duur. Vishandelaars voerden massaal haring aan langs de Schelde. En zo verkregen de Wetteraars hun bijnaam.

Deelname aan de wedstrijd is gratis. Iedereen woonachtig in of afkomstig uit Wetteren, Massemen of Westrem mag deelnemen.
De kandidatuur moet toekomen op de dienst Toerisme, Markt 27, 9230 Wetteren (tel. 09 366 31 04, toerisme@wetteren.be), uiterlijk op 1 juni 2011. De eigenlijke wedstrijd (de jurering) vindt plaats op 4 juni 2011 in lokaal 3, De Poort, Markt 27, om 11.30 uur. De deelnemers geven dan hun voorgerecht af, zodat de juryleden kunnen proeven.
Op 18 juni 2011 maken de Rechtvaardige Rechters de winnaar bekend.

De wedstrijd 'Op Zoek naar de Wetterse Biefstuk' en het gastronomisch label 'Goedgekeurd door de Rechtvaardige Rechters' hebben als doel Wetteren culinair meer op de kaart te zetten en om de horeca in Wetteren te promoten. De winnaar van de wedstrijd krijgt een originele prijs en wordt uitgebreid vermeld in verschillende persberichten en toeristische publicaties.
Wetterse horecazaken kunnen natuurlijk ook deelnemen aan de wedstrijd.

Prijsuitreiking wedstrijd haringslaatje, met proeverij van het winnende gerecht (18 juni 2011)

Op een geheime locatie staan de Rechtvaardige Rechters te wachten op hun publiek. Ze geven hun locatie niet zo maar prijs. Een korte zoektocht brengt het publiek naar de Rechters.

Die Rechters hebben hun oordeel geveld en een winnaar aangeduid. De deelnemer met het lekkerste haringslaatje wordt gehuldigd, gevolgd door een proeverij van het winnende voorgerecht.
Iedereen is welkom op de zoektocht, de prijsuitreiking en de proeverij. Deelname volledig gratis.

Datum: 18 juni 2011. Vertrek om 11.00 uur aan de dienst Toerisme, Markt 27, Wetteren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here