Opel Zafira : the next generation

De Opel Zafira heeft sinds zijn marktintroductie in 1999 altijd een deftig woordje kunnen meepraten in de hitlijsten van de beste verkopende compacte monovolumes. Zijn no-nonsense imago met veel aandacht voor ruimte en ergonomie (o.a. met het Flex7 systeem voor het snel wegklappen van de zetels) is wellicht zijn sterkste troef.

Anno 2005 breit Opel een vervolg aan dit succesverhaal met een tweede generatie die de troeven van de stamvader nog wat verder uitdiept. Opvallende nieuwigheid is het panoramische daksysteem met geïntegreerde opbergvakken, dat een aangename, lichte sfeer voor de passagiers creëert. Daarnaast werd de Zafira ook groter en kreeg het interieur een kwalitatieve upgrade.

Het optionele IDSPlus-chassis (Interactive Driving System) met elektronische dempersturing CDC (Continuous Damping Control) dat we al kennen van de Astra, werd volledig herzien voor de Zafira en zou nu ook voor wat meer sportieve ambities zorgen. Een ander technisch hoogstandje dat voor het eerst in het segment van de compacte monovolumes verkrijgbaar is, zijn de aan de stuurbewegingen gekoppelde bi-xenon AFL-koplampen (Adaptive Forward Lighting) met dynamische bochtverlichting.

De nieuwe Zafira verschijnt aan de start met een uitgebreid motorenpalet met cilinderinhouden van 1,6 tot 2,2 liter en vermogens van 100 tot 200 pk. In de herfst zal het gamma nog worden aangevuld met de supersportieve Zafira OPC van 240 pk. Alle dieselmotoren beschikken over de allernieuwste meervoudige directe common-rail injectie.
De productie van de nieuwe Zafira startte in Bochum (Duitsland) in april. Bestelbonnen kunnen al vanaf juli 2005 ondertekend worden.

Met medewerking van http://www.auto-test.be

[img]www.belg.be/ws/voertuigen/opel333.jpg[/img]

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here