Nieuwe Peugeot 307 : familietrekjes

De Franse constructeur Peugeot heeft zijn 307 een forse restyling richting 407 gegeven. De opvallende gapende leeuwenmuil van de grote broer werd nu ook de kleinere 307 aangemeten. De grote grille is voorzien van nieuwe mistlichten en twee kleine stootblokjes. Ook de uitgerokken lichtunits die zorgen voor de katachtige look duwen de 307 qua looks nog meer in de richting van de 407.

Ook de achterkant werd bedacht met nieuwe lichtblokken (met LED-technologie) en met een nieuwe bumper. Andere kosmetische opsmuk heeft te maken met nieuwe koetswerkkleuren en een nieuwe vormgeving voor de velgen en sierdeksels.

Het interieur werd opgewaardeerd met nieuwe materialen, nieuwe interieurbekleding en dito kleuren.

Onder de motorkap van de 307 cc is voortaan de 2.0 HDi common-rail dieselmotor van 136pk leverbaar. Daarnaast wordt de 177pk sterke 2.0l benzinemotor, die tot op heden enkel onder de kap van de CC huisde, leverbaar in de drie- en vijfdeursuitvoering van de 307. Beide versies zouden goed zijn voor een top van 220 km/u en een sprintje van 0 naar 100km/u in 8,8 sec.

Peugeot zal de nieuwe 307 voor het eerst in september op het Autosalon van Frankfurt tonen. Hij zal quasi tegelijkertijd leverbaar zijn bij uw lokale dealer.

Met medewerking van http://www.auto-test.be

[img]www.belg.be/ws/voertuigen/peufgr.jpg[/img]

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here