Persmededeling: geen reden tot paniek voor wie een reis geboekt heeft

Persmededeling: geen reden tot paniek voor wie een reis geboekt heeft. Naar aanleiding van het faillissement van Best Tours (naar eigen zeggen de derde grootste touroperator van België), dat vandaag vermoedelijk wordt aangevraagd of uitgesproken, willen we de consument geruststellen: er is geen reden tot paniek.

Wie bij een Vlaams verhuurkantoor van vakantiewoningen of reisbureau een vakantie geboekt heeft, kan op zijn twee oren slapen: in Vlaanderen is er een zo goed als waterdicht vergunningensysteem. Dat kan echter niet gezegd worden van Wallonië en het buitenland.

In Wallonië beschikken enkel de reisbureaus over een verzekering tegen financieel onvermogen (faillissement). De verhuurkantoren van vakantiewoningen moeten er geen vergunning hebben en daarom is de nodige voorzichtigheid geboden.

Maar vooral voor buitenlandse reisbureaus en verhuurkantoren van vakantiewoningen moet men uiterst voorzichtig zijn. Zo hebben de meeste kantoren in Nederland geen verzekering tegen financieel onvermogen. Om nog maar te zwijgen van kantoren in Spanje, Italië, Frankrijk, Griekenland en Turkije, waar heel veel Vlamingen en Nederlanders actief zijn in de reissector, via een fictief bedrijf.

We kunnen de consument de volgende tips meegeven om in alle veiligheid een vakantie te boeken: Het is 'veilig' om een vakantie te boeken bij een reisbureau of toeristisch verhuurkantoor, als ze in Vlaanderen: een vergunning van reisbureau of toeristisch verhuurkantoor hebben (Toerisme Vlaanderen) en aangesloten zijn bij AVVA.

in Nederland: aangesloten zijn bij SGR en AVVA

andere landen: aangesloten bij AVVA

Elk kantoor met een vergunning van Toerisme Vlaanderen, of lidmaatschap bij SGR, dient het logo van die organisaties op hun website te vermelden. De leden van AVVA vermelden meestal ook het AVVA-logo

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here