Ezeltjes sterven de hongerdood

In een stal op een weide achteraan een woning aan de Voskapellelaan te Nossegem, zijn deze morgen twee kadavers van ezels ontdekt. De ezeltjes zijn wellicht omgekomen door verdorsting en ondervoeding. Het is duidelijk dat de kadavers er inmiddels al verschillende maanden liggen te rotten. Deze twee ezels zijn waarschijnlijk de enige die overblijven van zeven ezels die op deze weide stonden. De anderen zijn hen voorgegaan zowel als vele andere dieren. Hiervan is al door verschillende mensen meermaals bij verschillende instanties melding gemaakt, telkens zonder gevolgen, meldt ons een getuige.

De beelden spreken voor zich en een bewijs dat de eigenaar van de dieren, het dierenwelzijn niet ter harte neemt. Nochtans staat hij elke kerstmis met een kerststal in Leuven op de grote markt. Onbegrijpelijk vindt BLID – voorzitter Dirk Blanchart deze ontdekking. Deze man moet onmiddellijk verboden worden nog verder dieren te houden. Volgens buren bevinden zich nog andere dieren in de stalling achter het woonhuis. Op de weide naast zijn huis staan nog drie paarden, twee ezels en één koe.

BLID vraagt dat er dringend een interventie gebeurd door de dienst volksgezondheid van de gemeente Zaventem. Ook zal er worden op aangedrongen bij het FOD dierenwelzijn om een volledige controle te houden van op alle dieren die de persoon bezit. Één van onze getuigen deelde ons nog mede wees u bewust: hij is voorbereid op dergelijke inspectie: al jaren staat in zijn veranda paarden- en hondenvoer dat hij kan laten zien bij controle. Wellicht is de politie van Zaventem door deze truc ook om de tuin geleid. Op een weide in de gemeente Steenokkerzeel is er al eens een actie ondernomen door de dienst dierenwelzijn tegen de landbouwer. Toen liepen de ezels er ook verwaarloosd bij.

Bron: www.blid.be

Foto: http://www.blid.be/recente-acties/598-schandalige-verwaarlozing-van-ezels-ontdekt-te-nossegem.html

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here