Mitsubishi Motors : wielmotoren & lithium-ionbatterijen

Mitsubishi Motors heeft beslist om de ontwikkeling van elektrische voertuigen toe te spitsen op wielmotoren en lithium-ionbatterijen waaraan het bedrijf al jaren werkt. Momenteel wordt gewerkt aan een testwagen die met deze technologieën is uitgerust en dat « Mitsubishi In-wheel motor Electric Vehicle (MIEV) » concept werd gedoopt.

Bedoeling is om deze technologie uiteindelijk toe te passen in hybride elektrische voertuigen en brandstofcelvoertuigen.

Dankzij de wielmotoren kunnen aandrijf- en remkracht voor elk wiel afzonderlijk worden geregeld zonder transmissie, aandrijfas noch andere complexe mechanische componenten. Doordat het aandrijfsysteem zich in het wiel zelf bevindt, hebben de ontwerpers aanzienlijk meer vrijheid en komt er tevens extra ruimte vrij voor omvangrijke componenten zoals de batterijen, brandstofcellen en waterstoftanks bij hybride voertuigen en brandstofcelvoertuigen.

Lithium-ionbatterijen zijn veel efficiënter en duurzamer dan andere oplaadbare batterijen en dragen zo bij tot hogere topsnelheden, een groter rijbereik en extra gewichtsbesparing bij hybride voertuigen en brandstofcelvoertuigen. Mitsubishi Motors is al begonnen met het ontwikkelen en testen van het MIEV concept in een compacte seriewagen – de Colt – die fungeert als rijdend testlaboratorium. De Colt EV is uitgerust met achterwielmotoren gevoed door lithium-ionbatterijen.

Momenteel wordt ook een krachtiger wielmotor ontwikkeld voor toepassing in een testwagen met vierwielaandrijving. De Colt EV was te zien op de "2005.

Automotive Engineering Exposition" die van 18 tot 20 mei plaatsvond in de Pacifico Yokohama Exhibition Hall in Yokohama (Japan). www.mitsubishi-motors.be

In samenwerking met http://www.auto-test.be
[img]www.belg.be/ws/voertuigen/colt2.jpg[/img]

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here