Waregem Gordelt op zondag 11 juli.

Op zondag 11 juli is het terug zover: voor het negende jaar op rij gaat hét fiets- en wandelevenement de Waregemse Gordel door. Naast de 4 vaste recreatieve fietstochten (15, 30, 50 en 80 km), worden voor de derde maal wandeltochten georganiseerd (6, 10 en 14 km). Alle routes kunnen vrij gestart worden op de Markt van Waregem vanaf 7.30 uur. Onderweg wordt gestopt voor een aantal versnaperingen. Deelnameprijs: 3 euro in voorverkoop en 5 euro de dag zelf (kinderen tot 6 jaar en cliënten van VDK Spaarbank nemen gratis deel op vertoon van hun bankkaart). Per editie komen gemiddeld 2 550 deelnemers opdagen. De fietsroutes gaan ten zuidwesten van Waregem. De kleinste route blijft binnen de gemeente. De 30 km fietsers houden halt in Bavikhove. Wie 50 km afhaspelt, doet ook Deerlijk, Harelbeke, Kuurne en Hulste aan. De grote route van 80 km doen er een lus bij rondom Kortrijk. Wandelen kan uiteraard ook. Je kan kiezen uit 3 wandelingen van 6, 10 of 14 km die allen richting Bilkhage gaan. Vanaf 10 km wandel je langs de oude spoorwegberm. Uit veiligheidsoverwegingen lopen de fiets- en wandelroutes grotendeels apart.

Zoals vorige edities ontvangen alle deelnemers versnaperingen onderweg. Wie de route uitrijdt, ontvangt tevens een leuk aandenken en neemt deel aan de gratis tombola.
Inschrijven kan door Gordelkaarten aan te kopen bij een van de 7 handelaars in Waregem. De dag zelf kan je ook inschrijven en vrij vertrekken vanaf 07.30 uur.
Op de Markt is er heel wat randanimatie: vanaf 9 uur kunt u uw fiets gratis laten graveren met uw rijksregisternummer om fietsdiefstal te vermijden. De preventiedienst van politiezone Mira staat hiervoor garant.

Omstreeks 16.30 uur gaat een gratis optreden door van de Nederlandstalige pop-rockband De Kemels op de Markt. Zij brengen een origineel repertoire dat een spetterende ambiance garandeert op alle feestelijkheden, van popfestivals tot bedrijfsfeesten. Tijdens de pauze en na het optreden worden mooie prijzen verloot. De kleine tombola vindt plaats om 17.30 uur. De grote tombola om 18.30 uur. De winnaars van de hoofdprijzen moeten aanwezig zijn: de traditionele fietsen, aangeboden door vzw Waregemse Gordel en 10 abonnementen (100 euro elk) van Oxygen Fitness. Naar aanleiding van de Vlaamse Feestdag zal het 11 juli-Komitee vanaf 16 uur de deelnemers verwennen met een gratis gebarbecued hapje. Nieuw vanaf dit jaar: op de Markt kan dezelfde drank aangekocht worden zoals op de stopplaatsen. Proef de witte of rode sangria voor de spotprijs van 3 euro ! Om de Waregemse Gordel in goede banen te leiden, kan de vzw rekenen op ongeveer 70 vrijwilligers. Ook op de dagen ervoor en de dag erna zijn vrijwilligers actief.

Sinds de derde editie staan er seingevers op gevaarlijke oversteekplaatsen. Ook dit jaar zullen 2 seingevers in de namiddag op het parcours staan om u veilig de Gentseweg en Noorderlaan te laten dwarsen. Waar mogelijk worden kruispunten gedwarst die met verkeerslichten uitgerust zijn. Het Rode Kruis afdeling Waregem-Anzegem zorgt ervoor dat gehavende fietsers optimaal verzorgd worden. Voor het 7de jaar op rij kan de vzw Waregemse Gordel rekenen op de zeer gewaardeerde medewerking van de Veloods. Zij verhuren niet alleen fietsen, maar baten tevens de pechverhelpingsdienst uit, zodat gestrande fietsers hun weg kunnen verderzetten. Na de succesvolle actie van vorig jaar, herhaalt Imog de zwerfvuilcampagne op de Waregemse Gordel. In het Gordelcafé in Desselgem kan je in de namiddag het Zwerfvuilrapport invullen. Wie dit goed doet, gaat met een prijs naar huis. De wandelaars worden niet vergeten, want op hun tocht op 11 juli kunnen ze de 'afval'bakfiets – die dienst doet als mobiele afvalinzamelaar – tegenkomen. Deelnemers die onderweg de afvalbakfiets spotten en er hun afval in deponeren, maken kans op een mooie prijs.

Zoals ieder jaar gaat de opbrengst van het fietsevenement naar het (bij voorkeur Waregemse) goede doel. Dit jaar gaan de euro's naar vzw Hart voor Jongeren. Deze vzw heeft tot doel aangepaste vakanties en ontspanning te bieden aan jongeren uit heel Vlaanderen met chronische aandoeningen zoals diabetes, reuma, een aangeboren hartkwaal,… Niet enkel jongeren met een fysische en/of mentale beperking maar ook jongeren met een sociaal beperking behoren tot onze doelgroep. Om de integratie te vergroten zijn broers/zussen en vrienden erg welkom !
info: www.waregemsegordel.be – info@waregemsegordel.be – 0486 53 41 75 (na 17 uur)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here