Gentblogt en The Joker presenteren: comedy

Comedy lijkt heel ingewikkeld: zoveel stijlen, zoveel soorten, zoveel verhalen, zoveel verschillende mensen. Maar in de Centrale op de Gentse Feesten keren we terug naar de essentie. Comedy, dat is voor te lachen. Sterke sets, goede comedians, een micro, een spot, een podium, een klein publiek. Na het grote succes van "Vijf" (Gentse Feesten 2008) keren we terug naar De Centrale, voor deze tweede – licht aangepaste – editie. Vijf dagen lang kunt u er naar een line-up van ervaren comedians, maar dan met gloednieuw materiaal: Philippe Geubels, Henk Rijckaert, Xander De Rijcke en Han Solo proberen elk stukjes uit hun voorstelling in wording. Voorstellingen die in het komende theaterseizoen in première zullen gaan en te zien zullen zijn in grote zalen overal ten lande. Maar die u nu kunt zien groeien in een kleine zaal, op schoot bij de comedians. Elke dag hetzelfde, maar ook elke dag helemaal anders: want niks ligt vast.

De ervaren rotten nemen dit jaar ook vier jongere talenten op sleeptouw: drie dagen (17-18-19 juli) kunt u vier van hen in dezelfde zaal zien: David Galle, Jeroen Leenders, Veerle Malschaert en Steven Mahieu. Ook zij proberen nieuw materiaal uit, voor een klein publiek. Misschien voorlopig net iets minder bekend, maar wel gepokt en gemazeld op podia overal in Vlaanderen en Nederland. Heel binnenkort bevolken zij ongetwijfeld de grote zalen overal ten lande. En dan kunt u aan uw favoriete toog vertellen dat u ook al eens bij was toen het allemaal nog veel kleinschaliger was.

Voor en na de voorstellingen is er telkens comedy café, met een fijne bar waar u een glas kunt drinken. Wij zorgen voor een leutig muziekske en de comedians zelf hangen er natuurlijk ook rond. Deze comedy-avonden in De Centrale kwamen er op initiatief van de comedians zelf. Zij zochten een podium om ongebreideld te experimenteren, en vonden dit in de donkere gezellige kelder in de Kraankinderstraat. Verwacht geen afgewerkte voorstellingen. Verwacht wel veel sfeer, materiaal vers uit het hoofd van de artiesten en een gezonde dosis spanning. Acht dagen puur avontuur dus, voor u als publiek, maar ook voor de comedians op het podium. Het enige wat we nu al weten: het is comedy. Punt.

Praktisch: De Centrale, Kraankinderstraat 2 te Gent. Tickets via uitbureau (www.uitbureau.be) Aanvang telkens om 20.30h, er is een pauze voorzien. Vier try-outs per avond:
17 t.e.m. 19 juli – David Galle, Steven Mahieu, Jeroen Leenders en Veerle Malschaert (tickets aan 11 euro + reservatiekosten)
20 t.e.m. 24 juli – Philippe Geubels, Henk Rijckaert, Xander De Rycke en Han Solo (tickets aan 15 euro + reservatiekosten)

Philippe Geubels – Hoe moet het nu verder?

Wat de Chinese kalender er ook over mag zeggen, 2009 was het jaar van Philippe Geubels. Na het succes van zijn zaalshow 'Droog', nadat hij de Pop-Poll en de Slimste Mens op hun kop zette, blijft Philippe achter met twee levensgrote vragen. Wie ben ik en wat doe ik hier? En hoe moet het nu verder? De eerste is werk voor specialisten, de tweede wordt de rode draad – en meteen ook de titel – van Philippes nieuwe show. Tijdens een gloednieuw avondvullend comedy programma neemt Philippe Geubels het publiek mee op een therapeutische tocht doorheen zijn leefwereld. De prettige en minder prettige kantjes van het bekend zijn, de verstoorde relaties met zijn vrouw en met de 'boekskes' vormen het onderwerp van een onderzoek dat Philippe samen met zijn publiek tot een onvoorspelbaar en hilarisch einde brengt. Hoe kan het ook anders, wanneer een mens de wereld door het brilletje van Philippe Geubels bekijkt? Weten we op het einde van de show hoe het nu wél verder moet met Philippe Geubels? We zullen zien. Philippe Geubels blijft Philippe Geubels, met de herkenbare, droge en vooral onweerstaanbare humor die we intussen van hem gewend zijn. www.philippegeubels.be

Xander Derijcke – Mijn Zwarte Parade

Met "Mijn Zwarte Parade", zijn 2de avondvullende stand-up voorstelling, keert Xander De Rycke terug naar zijn onheilig drieluik. De opvolger van "Uw Zoete 666" wordt nog grappiger, nog snediger en vooral nog donkerder dan ooit voordien. Als de vorige show de tienerjaren betrof, dan wordt deze de donkere klotejaren die er op volgen. Maar wees gerust, het wordt niet allemaal donker en depressief, de magere comedian en grapdichtheid blijven aanwezig. Tenslotte werd ook de vorige show als "donker en satanisch" beschreven, maar uiteindelijk bestond deze ook alleen maar uit trollen, vlinders en andere sprookjesfiguren zoals Regi Penxten. Winnaar Homo Cabarectus 2006 Winnaar Festival v/d Tweevoeter 2006, Finalist Lunatic Comedy Award, 2006 Winnaar Comedy Casino Cup 2007. Xander is nu reeds een vaste waarde in de Top 10 van P-magazine.

Henk Rijckaert – Het Experiment

We worden door iedereen belogen en bedrogen. We weten niet meer wie te vertrouwen, behalve onszelf. Wij zijn de enige eerlijke mensen. Terwijl rond ons het netwerk van leugens zich steeds meer dichtsnoert. Zou het niet fijn zijn om keihard terug te slaan? Zou het niet fijn zijn om ook te liegen en te bedriegen Zonder ook maar één grammetje spijt. Zonder gestraft te worden. Zou het niet fijn zijn om al die smeerlappen te verpletteren onder één grote wereldomvattende leugen? Henk Rijckaert sleept in Het Experiment zoals steeds zijn toeschouwers mee in zijn hoogstpersoonlijke wereld. Als zeer begenadigd verteller en opmerkzame observator laat hij u een werkelijkheid zien die u misschien nooit eerder had opgemerkt. Hij maakt gedachtensprongen die enkel hij kan bedenken en sleurt u – gewild of ongewild – mee in zijn eigen realiteit. Henk Rijckaert draait al een hele tijd mee in het Vlaamse humorcircuit. Hij begon jaren geleden als improvisator bij het gentse improcollectief 'The Lunatics' en vond gaandeweg aan zijn eigen weg als comedian. Na zijn eerste avondvullende voorstelling, Loebas, volgde het bejubelde 'Karton' (2008), dat intussen ook voor het nageslacht op DVD opgenomen (label: Pias Comedy) en in het voorjaar van 2010 op Canvas te zien was. Sinds 2 zeer geslaagde en succesvolle tv-seizoenen van het bekroonde 'Zonde van de Zendtijd' is hij bij het ruime publiek geen onbekende meer. Maar de natuurlijke biotoop van Henk is en blijft het theaterpodium. www.henkrijckaert.be

Han Solo – MultiKul

Met zijn debuut "Racist" zette Han solo zichzelf stevig op de Vlaamse comedykaart: controversieel, absurd en recht voor de raap. Sinds Canvas zijn integrale show uitgezonden heeft, bewees Han solo met zijn volle 50 minuten prime-time televisie al verder te komen dan waar Filip Dewinter ooit is geraakt. Aanschouw uw nieuwe leider… Hoog tijd dus voor acteur Han Coucke om zijn alter ego Han solo in een tweede show van jetje te laten geven. Met "Multikul" belooft de allereerste extreem-rechtse stand-up comedian van Vlaanderen orde op zaken te stellen in dit multiculturele België waar tsjeven, nichten, schoonmoeders en ander werkschuw volk de kerk in het midden willen houden. Han solo tekende bij [Pias] Comedy, dat "Racist" in het najaar van 2009 op DVD uitbracht. Voor Han solo de draad weer oppikt, laat hij zijn nieuw materiaal eerst op u los tijdens de Gentse Feesten. In-your-face! Luid & duidelijk

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here