Belle Perez is hot

Een paar weken geleden gaf Belle Perez in Nederland nog twee concerten. Het publiek ging voor de aanstekelijke muziek en haar prachtige stem gewoon door de knieën. Ze wil dit jaar Nederland ook veroveren met haar nieuwste single Sobrevivire. "Belle Perez is hot" schrijft de media. Haar agenda staat reeds volgeboekt tot halverwege 2006. Maar wie is Belle Perez nu, we zetten alles even op een rijtje.

Maribel Perez, oftewel Belle Perez, werd geboren in een Spaans arbeidersgezin op 29 januari 1976 in Neerpelt. Op haar vijfde ontdekte ze haar talent om te zingen tijdens haar flamenco en danslessen. Na school ging ze werken als secretaresse maar toch wilde ze het liefste zangeres worden en ging daarom alle soundmixwedstrijden af. Bij een van die talentwedstrijden (in 1997) zong ze het liedje 'That's What It Takes' en werd ze opgemerkt door Patrick Renier & Jim Soulier die zich over haar ontfermden en haar de artiestennaam Belle Perez gaven.

In 1999 deed Belle mee met de preselecties Eurovisie Songfestival met het nummer 'Hello World', waarvan ze zelf de tekst had geschreven. 'Hello World' werd als single uitgebracht, en werd een zomerhit in Vlaanderen. De videoclip die ze opnam was een van de duurste videoclip die voor een Vlaamse artiest tot dan toe gemaakt werd. In een razendsnel tempo werd er begin 2000 ook een album 'Hello World' gemaakt, waarvan de single 'Honeybee' meteen de hitlijsten veroverde. Deze CD kwam eerst uit in Spanje en Italië, maar vanaf september 2000 was de CD ook in Vlaanderen te krijgen.

In 2001 volgden de hits elkaar op met 'This Crazy Feeling', 'Kiss and Make Up' en 'Planet of Love'. Het leverde haar een ZAMU-Award in de categorie 'populair' op. In 2002 scoorde Belle hoog in de hitlijsten met de single 'Get Up And Boogie', en de samenwerking met Jody Bernal, 'Me and You' leverde een gouden plaat op en werd meteen 'Zomerhit van het jaar'. In 2003 keert Belle terug naar Spanje met haar 'Baila Perez Latino Tour'. Ook 2004 stond in het teken van latino. http://www.belleperez.be

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here